Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz k nehodovosti na konkrétním úseku komunikace

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost zněla:

„Vážení,

Tímto Vás zdvořile žádáme o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. Konkrétně Vás žádáme o tyto informace:

  1. Kolik dopravních nehod bylo Policií ČR prošetřeno v období od 01.01.2024 do 31.01.2024 na úseku silnice I/11 (na některých mapách a dopravních značkách označována také jako E75) začínajícím u benzínové stanice Shell nad obcí Návsí a končícím až u hraničního přechodu na území Slovenské republiky za obcí Mosty u Jablunkova. (dále jen jako „Úsek“).
  2. Jaké je celková škoda vzniklá z nehod v Úseku ve zmíněném období?
  3. V kolika případech byla dopravní nehoda způsobena špatným stavem vozovky (zejména výtluky), potažmo špatným označením takového stavu vozovky? Měly takto způsobené dopravní nehody zdravotní následky pro pasažéry vozidel?

Pro předejití jakémukoliv nedorozumění přikládáme k žádosti také grafické znázornění požadovaného úseku silnice (Příloha č. 1). Informaci žádáme poskytnout v písemné formě a zaslat do datové schránky žádající právnické osoby.“

Odpověď:

Po posouzení žádosti Vám krajské ředitelství poskytuje k jednotlivým bodům souhrnnou odpověď. Ve Vámi požadovaném období, tedy od 1. ledna 2024 do 31. ledna 2024, na úseku silnice I/11 začínajícím u benzínové stanice Shell nad obcí Návsí a končícím až u hraničního přechodu na území Slovenské republiky za obcí Mosty u Jablunkova, nedošlo k žádné dopravní nehodě zadokumentované Policií ČR.

Zároveň uvádíme, že veškeré informace k dopravní nehodovosti (statistiky) poskytnuté Policií ČR jsou veřejně dostupné v aplikaci „Dopravní nehody v ČR“ na stránkách Centra dopravního výzkumu pod odkazem nehody.cdv.cz. Zde lze vyhledat data za konkrétní období na konkrétní komunikaci či její části. Současně Vám poskytujeme odkaz nehody.cdv.cz/statistics.php?h=275k, ve kterém najdete Vámi požadované informace ke konkrétnímu úseku a období.

vytisknout  e-mailem