Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz k nákladům, dokumenty

Žadatel zažádal o dokumenty k nákladům na služební činnost 

Dotaz a odpověď:

 „Ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Vás žádám o zpřístupnění následujících informací:

Úřední záznamy a dokumenty, které se týkají opatření dne ...... které se zúčastnilo ... policistů SPJ KŘP PČR Ostrava.

Úřední záznamy a dokumenty, ve kterých jsou uvedeny náklady výše zmíněného opatření (již v minulosti sdělené KŘP PČR Ostrava), tak aby byly patrné položky související s opatřením. To znamená informace, které položky (pohonné hmoty, platy zasahujících policistů, stravné, atd.) jsou v cílové částce zahrnuty.“

Žádost jsme řádně posoudili a vzhledem k obsahu rozdělili na dvě základní části.

První část dotazu, cituji: „Úřední záznamy a dokumenty, které se týkají opatření...), které se zúčastnilo ... policistů SPJ KŘP PČR Ostrava.“ jsme postoupili k vyřízení útvaru policie s celostátní působností (vedeno pod č. j. KRPT-...).           

Ke druhé části dotazu, cituji: „Úřední záznamy a dokumenty, ve kterých jsou uvedeny náklady výše zmíněného opatření (již v minulosti sdělené KŘP PČR Ostrava), tak aby byly patrné položky související s opatřením. To znamená informace, které položky (pohonné hmoty, platy zasahujících policistů, stravné, atd.) jsou v cílové částce zahrnuty.“ jste byl dle § 14 odst. 5 písm. b) InfZ vyzván k upřesnění.

Výzvu k upřesnění a současně informaci o postoupení části dotazu Vám povinný subjekt zaslal (vedeno pod č. j. KRPT-...

Na výzvu k upřesnění jste reagoval zasláním dokumentu prostřednictvím elektronické podatelny Policie ČR (povinný subjekt upřesnění obdržel dne 13. června 2016). Vaše upřesnění znělo, cituji: „Trvám na úředních záznamech a dokumentech. Tyto záznamy a dokumenty mohou být povinným subjektem anonymizovány takovou formou, aby byly odstraněny osobní údaje policistů, ale trvám na zachování všech ostatních údajů, které nelze vyloučit na základě zákonem stanovených důvodů (§ 7 až § 11  zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím).“

Povinný subjekt upřesněnou žádost řádně posoudil a sděluje, že se jedná jednoznačně o požadavek zakládající se na informaci, kterou Vám krajské ředitelství poskytlo při vyřízení Vašeho předchozího dotazu dle InfZ. Požadoval jste sdělení finančních nákladů krajského ředitelství na uvedené opatření (účast ... policistů speciální pořádkové jednotky krajského ředitelství), přičemž povinný subjekt Vám sdělil výslednou, celkovou částku (odpověď vedena pod č. j. KRPT-....; celková částka 12 281 korun). Nyní požadujete detailnější informace k částce.

Na základě aktuálního požadavku a zejména vzhledem k obdrženému upřesnění žádosti Vám poskytujeme požadované informace - pro účely zveřerjnění na webu, doprovodná informace. Příloha obsahuje zčásti anonymizované elektronické obrazy materiálů (dokumentů), kterými disponujeme v návaznosti na sdělenou finanční částku tak, aby byly jednoznačně patrné položky v této částce zahrnuté, vše v souvislosti se služební činností policistů speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

K jednotlivým elektronickým obrazům specifikujícím konkrétní služební činnost v daný den (dobu):

a) Jedná se o konkrétní strany z knih provozu 3 služebních dopravních prostředků (vozidel), která byla k přepravě policistů speciální pořádkové jednotky (k dojezdu na místo a zpět) užita. Z poskytnutého je zřejmé, že u vozidel jsou vykázány jízdy 207, 208 a 211 kilometrů, kdy po užití matematického propočtu činily náklady na provoz těchto vozidel (včetně amortizace) 3 180 korun, 3 439 korun a 3 142 korun, souhrnně tedy 9 761 korun.

b) Jedná se o náhrady cestovních výdajů policistů speciální pořádkové jednotky, kteří vykonávali předmětnou služební činnost. Celkovou částku 2 520 korun tvoří součet náhrad jak policisty vykázaných, tak náhrad tzv. nárokových (dosud nevykázaných), přičemž ... policistů má nárok uplatnit 105 korun.

K elektronickým obrazům je třeba v této souvislosti sdělit, že v nich uvedené částky mohou být a jsou jiné, než specifikovaných 105 korun. Tento zákonný nárok je úměrný kromě jiného délce vykonávané služby. Konstatuji, že někteří policisté nerealizovali předmětnou služební činnost samostatně, ale v rámci služby delšího časového rozsahu.   

 

 

 

vytisknout  e-mailem