Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz k dopravní nehodovosti na konkrétním úseku

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost zněla:

Vážení,

Tímto Vás uctivě žádáme o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. Konkrétně Vás žádáme o tyto informace:

  • Kolik dopravních nehod jste šetřili od …do .. v obci …, na silnici … na mostu ev. č. .. ve směru jízdy od obce … směrem ke … (dále jen jako „Úsek“).
  • Jaké je celková škoda z nehod v Úseku ve zmíněném období?
  • Došlo v Úseku nebo v jiné navazující části silnice … ve zmíněném období ke smrtelné dopravní nehodě nebo k nehodě s ublížením na zdraví? Pokud ano, prosím specifikujte – datum, proč k nehodě došlo, jaké byly následky.
  • Upozorňovali jste v … vlastníka a správce Úseku o tom, že je třeba Úsek opravit nebo označit? Pokud ano, kdy přesně a co bylo obsahem upozornění, a kdo byl jeho přesným adresátem?

Ve smyslu § 17 odst. 2 zákona č. 106/1999 Sb. žádáme o potvrzení předpokládané výše úhrady nákladů, budou-li účtovány. Informaci žádám poskytnout v písemné formě a zaslat do datové schránky žádající právnické osoby.“

Odpověď:

Po posouzení žádosti Vám krajské ředitelství poskytuje k jednotlivým bodům následující informace. Pro upřesnění uvádíme, že aktuálně neevidujeme statistická data k dopravní nehodovosti za … . Proto Vám poskytujeme informace za období od … do …. Ve své žádosti se dotazujete na konkrétní úsek, cituji „ v obci … na silnici … na mostu ev. č. … ve směru jízdy od obce … směrem ke … (dále jen jako „Úsek“). Vámi použité označení „Úsek“ je užito i v naší odpovědi.

Policisté krajského ředitelství ve výše uvedeném období v Úseku šetřili celkem … dopravní nehody, při kterých byla předběžná škoda vyčíslena celkem na … Kč. Pro úplnost uvádíme, že se jedná pouze o orientační výši škody.

V uvedeném období nedošlo v Úseku k žádné smrtelné dopravní nehodě či nehodě se zraněním. V navazující části, tedy došlo za uvedené období celkem k … smrtelné dopravní nehodě a … dopravním nehodám se zraněními. Konkrétně se jednalo o tyto dopravní nehody, u kterých uvádíme datum, příčinu a následek: …

V … policisté krajského ředitelství upozorňovali … pouze na neoznačené výtluky na silnici … u mostu ev. č. ….

vytisknout  e-mailem