Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dotační podvod za miliony

Muž se ženou zneužili dotační program a státu způsobili škodu za bezmála sedm a půl milionu korun. 

Policejní komisař 3. oddělení Odboru hospodářské kriminality Obvodního ředitelství policie Praha III obvinil pětačtyřicetiletého muže a třiatřicetiletou ženu ze spáchání pokračujícího zločinu dotační podvod, spáchaného ve spolupachatelství, kterého se dopustili v souvislosti s dotačním programem Antivirus vyhlášeném v průběhu pandemie onemocnění COVID19, kterým Vláda České republiky kompenzovala mzdy zaměstnanců uzavřených provozoven.

Obvinění jako provozovatelé masážních salónů v centru Prahy převedli své zaměstnance, dosud pracující na dohodu o provedení práce, na hlavní pracovní poměr, kdy bez ohledu na jejich pracovní pozici, vzdělání či kvalifikaci stanovili jejich mzdu na 51.000,- Kč, tedy maximální výši příspěvku z programu Antivirus, tyto následně po celou dobu programu čerpali, avšak zaměstnancům vyplatili pouze část.

Svým jednáním způsobili České republice, zastoupené Úřadem práce pro hl. m. Prahu, škodu v celkové výši bezmála sedm a půl milionu korun.

Oba obvinění uzavřeli se státní zástupkyní Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 3 dohodu o vině a trestu, kterou následně v minulých dnech schválil Obvodní soud pro Prahu 3. Obviněný muž byl odsouzen k trestu odnětí svobody v trvání dvou let s podmíněným odkladem na 4 roky za současného vyslovení dohledu a obviněná žena k trestu odnětí svobody v trvání jednoho roku s podmíněným odkladem na 3 roky a zákazu činnosti, přičemž oba jsou rovněž povinni společně a nerozdílně nahradit celou způsobenou škodu.

por. Bc. Richard Hrdina - 8. února 2023

vytisknout  e-mailem