Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dostal facky, tak přivolal policii

PROSTĚJOV - Poté napadl přivolané policisty. 

Ve středu 20. února 2019 po jednadvacáté hodině došlo v restauraci v centru města Prostějova k fyzickému napadení mezi muži ve věku 58 a 53 let. Policisté na místě zjistili, že starší z mužů měl přisednout ke stolku, kde skupina jemu neznámých mužů hrála karty. Nově příchozí se zapojil do hry, ale poté, snad díky vlivu požitého alkoholu, měl ostatní hráče urážet. Když třiapadesátiletému muži řekl, že vypadá jako bezdomovec, měl od něho za to dostat dvě facky. Proto na místo přivolal policisty.

Vůči policistům, které sám přivolal, však postupně začal být agresivní a měl je urážet vulgárními nadávkami. Výzvu policistů, aby urážek zanechal, nerespektoval a naopak jednoho z nich udeřil. Napadený policista na útok ihned zareagoval a za použití donucovacích prostředků agresora svedl k zemi. Tam mu byla přiložena služební pouta.

Při incidentu mezi muži ani při zákroku proti agresorovi nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku.

Po zajištění byl agresivní muž převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům. Tam mu policisté provedenou dechovou zkouškou změřili hodnotu 2,55 ‰ alkoholu v dechu. Muž v agresivních výpadech pokračoval i po zajištění – policisty urážel a útočil na ně kopy. Z toho důvodu byl po provedení nezbytných úkonů k vystřízlivění eskortován do protialkoholní záchytné stanice.

Karbaník řešící spory ručně je pro své jednání podezřelý z přestupku proti občanskému soužití, za který mu hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun. Agresivní muž pak z přestupků proti veřejnému pořádku. Za neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci a za znevážení postavení úřední osoby při výkonu její pravomoci mu hrozí pokuta až do výše 10 tisíc korun.

por. Mgr. František Kořínek

22. února 2019

vytisknout  e-mailem