Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Doručování písemností

KRAJ - Žadatel požadoval poskytnutí následujících informací: 

Žadatel požadoval poskytnutí následujících informací na soubor 11 dotazů:

1.1     Zda ze strany , policistů činných u Policie ČR, územní odbor Semily, bylo prověřováno od r. 2003 , nezákonná činnost, úřední osoby, soudkyně v souladu se zákonem č.141/1961Sb. Trestního řád , s uvedením , hodnosti, titulu, jména, příjmení , pracovní zařazení a ukončeno v souladu se zákonem usnesením.

Odpověď: Ohledně Vámi podsouvané údajné trestné činnosti soudkyně Vám v minulosti bylo již mnohokrát odpovídáno. Viz např. Vaše dotazy dle z.č. 106/1999 Sb. ze dne 13.1.2017, otázka č. 1.1 a dále číslo 1,7, dotazy ze dne 8.4.2016 otázka č.1.4, ze dne 20.9.2016, ot.č. 1.1, ze dne 2.7.2016, ot.č. 1.7 atd.

1.2   Zda bylo ze strany Policie ČR, Územní odbor Semily s uvedením hodnosti , titulu, jména příjmení , pracovního zařazení , prověřována v souladu se zákonem č.141/1961Sb. Trestního řádu, nezákonná činnost ze strany úřední osoby , soudkyně Okresního soudu v Semilech postupováno v souladu se zákonemč.1/1993Sb. Ústava ČR ,když nebyl , dne 21.11.2003, veřejně a ústně, při soudním jednání, pod čj.3C 148/87 veřejně a ústně vyhlášen rozsudek , vydaný v písemné podobě pod čj. 3C 148/87-595 ze dne 21.11.2003, v souladu s čl. 96 odst. 2 ,zákona č. 1/1993Sb. Ústavy České republiky a EU. Kdy tímto jednáním úřední osoby, došlo k porušení čl. 96 odst. 1 Ústavy ČR., při zneužití moci úřední

Odpověď: Viz odpověď na otázku č. 1.1.

1.3   zda byly všechna podání občanů- oznámení- trestní oznámení, ze strany úředních osob, činných u Policie ČR, Územní odbor Semily, učiněna podle zvláštního právního předpisu a to mimo jiné podle , zákona č. 141/1961Sb. trestního řádu , řádně prověřována

Odpověď: Vždy je postupováno v souladu se zákony tak, aby trestné činy byly náležitě zjištěny a byl zjištěn skutkový stav věci, o němž nejsou pochybnosti v rozsahu nezbytném pro rozhodnutí.

1.4   Která úřední osoba činná u Policie ČR, Územní odbor Semily, s uvedením , hodnosti, titulu, jména, příjmení, pracovní zařazení , byla odpovědna aby , podání občanů oznámení-trestní oznámení, na které se vztahuje , zvláštní právní předpis , zákon č. 141/1961Sb. trestního řádu, byla řádně prověřována podle tohoto zákona.

Odpověď: Viz odpověď na otázku č. 1.3. Každý policista je povinen se řídit zákony a zákonnými předpisy.

1.5   Kolik podání občanů doručených k Policii ČR, Územní odbor Semily, oznámení- trestní oznámení, bylo ze strany , policistů činných u Policie ČR, Územní odbor Semily, vědomě znemožněno řádného prověření , oznámení- trestního oznámení na které se vztahuje , zvláštní právní předpis , zákon č. 141/1961Sb. trestního řádu , s uvedením počtu od r. 2015, a podáním byla přidělena , spisová značka ,,ČJ-„.

Odpověď: Na otázku nelze odpovědět, neboť postrádá smysl. V obecné rovině viz odpověď na otázku č. 1.3.

1.6   Jaká opatření byla , ze strany vedoucích pracovníků, činných u Policie ČR, Územní odbor Semily, aby všechna podání občanů- oznámení- trestní oznámení, byla v souladu se zákony České republiky a EU, posuzována, podle zvláštního právního předpisu , zákona č. 141/1961Sb. Trestního řádu a řádně prověřena , dle podání občanů – oznámení- trestní oznámení.

Odpověď: Nebylo třeba činit opatření, neboť všechna trestní oznámení, i ta Vaše, byla šetřena, případně prověřována v souladu se zákony a platnými předpisy.

1.7- Zda byly, ze strany Policie ČR, Libereckého kraje, poskytnuty informace v souladu se zákonem č. 106/1999Sb. o svobodném přístupu k informacím umožňující dálkový přístup k obsahu poskytovaných informací.

Odpověď: Není zřejmé, že by informace poskytnuty nebyly.

1.8- Zda bylo ze strany vedoucích , pracovníků Policie ČR, Libereckého kraje , zaznamenáno, že došlo k porušení služebního zákona , při porušení , zákona č. 106/1999Sb. o svobodném přístupu k informacím, kdy úřední osoby, znemožňují, úmyslně , volný dálkový přístup k poskytnutým informacím , prostřednictvím ,,http://www.policie.cz/vyzadane-info.aspx „

Odpověď: Takové jednání zjištěno nebylo.

1.9- Zda ze strany, některých policistů činných u Policie ČR, Libereckého kraje odpovědných za poskytování informace v souladu se zákonem č. 106/1999Sb. o svobodném přístupu k informacím, kde tyto informace nejsou zveřejněny v plném rozsahu , na dálkovém , elektronickém přístupu ,, http://www.policie.cz/vyzadaneinfo. aspx“ , nemělo za účel , zakrýt skutečnost, že poskytované informace, byly zavádějící nebo nepravdivé.

Odpověď:Nikoliv. Policie ČR poskytuje veřejnosti transparentní informace.

1.10- Jaká opatření byla, ze strany vedoucích pracovníků , Policie ČR, Libereckého kraje, učiněna ,Územní odbor Semily, aby poskytované informace v souladu se zákonem č. 106/1999Sb. o svobodném přístupu k informacím, byla volně přístupná , v rozsahu poskytovaných informací a to v počtu odpovědí na otázky , na elektronickým , dálkový přístupu - http://www.policie.cz/vyzadane-info.aspx , v rozsahu poskytovaných informací, jak to ukládá zákon.

Odpověď: V případě zjištění nedostatků jsou příslušníci poučeni a proškoleni.

1.11- Zda bylo v souladu se zákonem č. 106/1999Sb. o svobodném přístupu k informacím a v souladu se služebním zákonem , a to i dálkovým přístupem, svobodný přístup k poskytovaným informacím k poskytnutým 13ti informacím , jestliže poskytnuty informace, nejsou zveřejněny , http://www.policie.cz/vyzadane-info.aspx v plném rozsahu ale jsou nahrazeny , tímto podáním

Odpověď: viz odpověď 1.10.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková - 14. 7. 2017

vytisknout  e-mailem