Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Doručování písemností

KRAJ - Žadatel požadoval poskytnutí následujících informací . . . 

Žadatel, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, požadoval ve svém podání ze dne 26. 1. 2018 odpovědi na soubor 11 následujících dotazů:

1.1       Zda byli ze strany policistů činných u PČR KŘP LK územní odbor Semily, splněny vždy zákonné povinnosti a, písemnosti,podle zákona č. 106/1999Sb. o svobodném přístupu k informacím, byli vždy v souladu se zákonem , žadatelům odeslány na jim označenou doručovací adresu a to i elektronickou - e.mail.

Odpověď: Odpověď byla vždy prokazatelně zaslána na doručovací adresu do vlastních rukou.

1.2       Zda byli ze strany policistů činných u PČR KŘP LK územní odbor Semily, splněny vždy zákonné povinnosti a, písemnosti, podle zákona č. 106/1999Sb. o svobodném přístupu k informacím, byli vždy v souladu se zákonem , prostřednictvím České pošty , a.s. –červená obálka s řádně vyplněným poučením které je vhazováno žadateli do schránky, a to s označením adresy odesilatele s uvedením čísla jednacího.

Odpověď: Obálka byla vždy opatřena doručovací adresou i číslem jednacím.

1.3       Zda byli ze strany policistů činných u PČR KŘP LK územní odbor Semily, splněny vždy zákonné povinnosti a, písemnosti, podle zákona č. 500/2004Sb. správní řád o svobodném přístupu k informacím, byli vždy v souladu se zákonem , žadatelům odeslány na jim označenou doručovací adresu a to i elektronickou.- e.mail.

Odpověď: V rámci územního odboru Semily jsou písemnosti doručovány v souladu s předpisy.

1.4       Zda byli ze strany policistů činných u PČR KŘP LK územní odbor Semily, splněny vždy zákonné povinnosti a, písemnosti, podle zákona č. 500/2001Sb. správní řád, byli vždy v souladu se zákonem , prostřednictvím České pošty , a.s. –červená obálka s řádně vyplněným poučením které je vhazováno žadateli do schránky, a to s označením adresy odesilatele s uvedením čísla jednacího.

Odpověď: Viz odpověď na otázku č. 1.3.

1.5       Kteří policisté činní u Policie ČR, Územní odbor Semily, s uvedením hodnosti, titulu, jména , příjmení, pracovní zařazení, s uvedení součásti PČR, a uvedení čísla jednacího spisu, prováděli, prověřování trestné činnosti,  Katastrálního pracoviště Semily, který napomáhá u tohoto státního orgánu k padělání a pozměňování veřejných listin / a to i zápisem SJM, který vznikl až po zániku manželství, 1986, pana Milan Špicar a padělán do veřejných listin po 1.8.1998 , po zavedení nového institutu ,,SJM“.

Odpověď: Vaše trestní oznámeni byla postoupena Okresním státním zastupitelstvím Semily policejnímu orgánu obvodního oddělení v Semilech, věc byla zaevidována pod č.j. ORSM-791/TČ-14-2006, řádně šetřena pod dozorem státního zástupce se závěrem, že nebyly shledány skutečnosti, které by opravňovaly zahájit úkony trestního řízení, neboť zde nebylo podezření z protiprávního jednání, o čemž jste byl jako oznamovatel vyrozuměn již v roce 2006.

1.6       Zda bylo ze strany vedoucího, pracovníka jako vedoucího PČR KŘP LK územní odbor Semily , že úřední osoba Katastrálního pracoviště Semily, napomáhal k padělání listin, když byly listiny – veřejné listiny do LV. 1687 a LV: 1079 k.ú. Semily, zapisovány, bez vyznačených právních mocí a vykonatelnosti. A došlo k omezení nezákonně vlastníka , bez zákonného pověření. ( usnesení Okresního soudu v Semilech Nc 1423/2004-10 ze dne 11.6.2004, nebylo opatřeno doložkou právní moci , zakládající právo omezit občana nakládat s majetkem a došlo k podvodu – s úmyslem přivodit omyl a došlo k napomáhání ke krádeži) . Kde tento doklad, veřejná listina , prokazuje trestnou činnost za účelem, získání neoprávněného majetkového, prospěchu. Kde je na základě, této listiny, doposud páchána, trestná činnost.

Odpověď: Nelze odpovědět, neboť otázka nedává smysl. Jinak viz odpověď na otázku č. 1.5.

1.7       Zda byli všichni policisté činní u Policie ČR, Územní odbor Semily, řádně proškolení k odbornému posuzování trestné činnosti ve věci nezákonných omezení práv občana před právní moci a vykonatelnosti rozhodnutí , že vyznačení doložky právní moci na rozhodnutí je předpokladem vykonatelnosti .Vykonatelnost musíme chápat jako právo využít rozsudku a užívat práv a povinností, které nám rozsudek dává. K tomu aby toto bylo možné je nutné, aby byl rozsudek vykonatelný, tedy aby jste mohli jeho plnění vynutit. Například exekuci nelze zahájit dříve, než máte doložku vykonatelnosti na rozsudku či platebním rozkazu vyznačenu. Stejně tak nemůžete změnit údaje v občanském průkazu po svém rozvode do chvíle, než bude na rozsudku o rozvodu manželství vyznačena doložka o vykonatelnosti.

Odpověď: Všichni příslušníci Policie ČR, územního odboru Semily mají odpovídající kvalifikaci k výkonu svého povolání.

1.8       Jaká opatření byla, ze strany vedoucího pracovníka, učiněna k odstranění, nezákonného stavu a vyvození všech právních důsledků, proti úředním osobám činným u Policie ČR, územní odbor Semily, kteří nadržovali, pachatelům závažné trestné činnosti , jako členové organizovaného zločinu aby unikly trestnímu stíhání a bylo zmařeno řádné, prověřování oznámených trestných činů.

Odpověď: Opatření nebylo třeba činit, neboť k předestíranému jednání u PČR, územní odbor Semily nedochází. Veškerá podání jsou šetřena v souladu s předpisy. Pokud však máte konkrétní informace či poznatky k případné nezákonné činnosti policistů, máte možnost se obrátit na věcně příslušný orgán - Generální inspekci bezpečnostních sborů.

1.9       Zda byli všichni policisté činní u Policie ČR, územní odbor Semily, řádně proškoleni aby měli k odbornému kvalifikovanému posuzování, takové znalosti aby rozeznali, že na veřejné listině, nemůže být osvědčen , nezákonně údaj ,,SJM“ když došlo k zániku manželství v r. 1986- a tím BSM, , kde nemohlo ze zákona vzniknou a ani se změnit , na společné jmění manželů( na základě padělaných a pozměněných listin u KP Semily).

Odpověď: Viz odpověď na otázku č. 1.1.

1.10     Zda byli všechny, trestní oznámení - občanů , přijaté u Policie ČR, Územní odbor Semily, řádně zaevidovány , podle svého obsahu, že se jedná o oznámení trestné činnosti, pod spisové značky, registrující, trestní oznámení, a to ,,TČ“. Aby došlo k prověřování oznámené trestné činnosti a to i pouhého podezření ..

Odpověď: Veškerá podání učiněná Vaší osobou na údajnou trestnou činnost různých úředních osob byla řádně a v souladu s předpisy zaevidována a šetřena za dozoru státního zástupce.

1.11     Zda bylo ze strany, vedoucího pracovníka ,PČR KŘP LK Územní odbor Semily, zjištěno na základě , kontrolní činnosti- nebo na základě, podání občanů, že se někteří policisté činní u Policie ČR, ÚO Semily, dopouštějí, při zneužití pravomoci úředních osob, při porušení služebního zákona a porušení etiky, policisty, úmyslně podvodného jednání, jestliže občanům, sdělují úmyslně ve svých podání – rozhodnutích nepravdivé skutečnosti mající u občanů – oznamovatelů trestné činnosti – vyvolat omyl , že se nejedná o trestnou činnost, podle zákonů České republiky a EU.

Odpověď: Nepravdivá tvrzení nejsou sdělována, policisté územního odboru PČR Semily se Vámi předestíraného jednání nedopouštějí.


KŘP Libereckého kraje
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková

vytisknout  e-mailem