Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Doručování písemností

KRAJ - Žadatel požadoval poskytnutí následujících informací 

V podání dne 25. 10. 2017 se žadatel domáhá odpovědí na soubor 13 otázek:

1.1-Zda bylo trestní oznámení vedené u součásti Policie ČR ,KŘP LK Územní odbor Semily, Oddělení hospodářské kriminality, trestná činnost úřední osoby řádně prověřeno a to i výslechem , pachatele trestné činnosti . padělání listin a vedení nezákonného exekučního řízení ode dne 11.6.2004, bez vykonatelného rozhodnutí o pověření a jeho oprávnění- vést exekuční řízení , a to i padělanou listinou ze dne 13.8.2004 a ukončeno usnesením.

1.2 Zda úřední osoba , policista , z PČR KŘP LK ÚO SM, OHK Semily postupovalřádně při prověřování trestního oznámení , na úřední osobu v souladu se zákonem, a zjistily skutečný stav věci, krádež na základě podvodu, částky ke dni 28.2.2008, v částce 70 651,73 Kč, jak tuto skutečnost, koresponduje důkaz na účtu založeném na l. 40, úřední osoby  kde se o tyto zcizené peníze na základě, padělané listiny, podělil s advokátem , Jičín .

Odpověď: Předmětné podání bylo řádně prověřeno, což je potvrzeno zamítnutím stížnosti M.Š.do usnesení policejního orgánu, dozorujícím státním zástupcem, kterým byl v této souvislosti kompletní spisový materiál přezkoumán .

1.3 Zda úřední osoby činné u policie ČR KŘP LK ÚO Semily , Oddělení hospodářské kriminality Semily , vedoucí OHK ÚO Semily v zastoupení měli ke dni 7.6.2013, takové odborné znalosti aby, rozeznaly, v souladu se zákony České republiky a EU, že se jedná o podvod- poškození cizích práv, vydírání, přípravy krádeže , při zneužití moci úřední proti občanovi M.Š. ode dne 11.6.2004 , úřední osobou, kdy došlo k zahájení exekučního řízení, proti občanovi, M.Š. bez zákonného pověření a vykonatelného titulu.

Odpověď: Policisté zařazeni na oddělení hospodářské kriminality SKPV Semily disponují odbornými znalostmi na požadované úrovni k plnění úkolů Policie ČR v oblasti trestního řízení, samozřejmostí pak je orientace jak v zákonech České republiky tak EU.

1.4 Zda si byly, úřední osoby činní u Policie ČR, Oddělení hospodářské kriminality, vedoucí OHK ÚO Semily v zastoupení , vědomi toho, že zatajily, důkazy, prokazující trestnou činnost, úřední osoby ode dne 11.6.2003, kde svým nadržováním, napomohli k nezákonnému majetkovému prospěchu a zcizení , částky 70 651,73 Kč.

Odpověď:Jelikož, jak bylo výše zmíněno, výsledky provedeného prověřování, včetně postupů, byly přezkoumány dozorujícím státním zástupcem, je zde zcela vyloučeno zatajování jakýchkoliv důkazů.

1.5 Zda byly úřední osoby činné u Policie ČR, KŘP LK ÚO Semily, Oddělení hospodářské kriminality,, vedoucí OHK ÚO Semily v zastoupení tak odborně znalí, aby rozeznali z veřejné listiny , Okresního soudu v Semilech, usnesení ze dne 11.6.2004, zda byla pro právní stránce ke dni 11.6.2003 a následně v r. 2004 a částečně v r. 2005, způsobilá a opatřena doložkou právní moci a vykonatelnosti – aby ke dni 11.6.2004, byla, úřední osoba  Exekuční úřad Jičín, v souladu se zákony k r. 2004, zahájit exekuční řízení.

Odpověď:Odborné znalosti policistů zařazených na oddělení hospodářské kriminality jsou na požadované úrovní a jsou tedy schopni orientovat se ve veřejných listinách a právních stránkách s tímto spojených.

1.6 Zda si byly, úřední osoby činné u Policie ČR, Územního odboru Semily a Oddělení hospodářskékriminality Semily a jeho pracovníci , vědomi toho na základě vlastního zjištění- nebo na základě podání občanů, že pachateli závažné trestné činnosti, umožnil svoji činností a nečinností, znemožnit, prověřování oznámené trestné činnosti, na úřední osobu , který prostřednictvím, dalších osob, se snaží ovlivnit, objasnění oznámených trestných činů, proti jeho osobě, ke škodě práv a majetku, pana M.Š.

Odpověď: Policisté zařazeni na zdejším oddělení hospodářské kriminality ve své činnosti postupují v souladu s planými zákony a předpisy, přidělené věci projednávají urychleně bez zbytečných průtahů, nad rámec vlastních podání postupují z úřední povinnosti, čemuž bylo i v tomto konkrétním případě.

1.7 Zda si opatřily úřední osoby, činné u Policie ČR, KŘP LK ÚO Semily, Oddělení hospodářské kriminality,  vedoucí OHK ÚO Semily v zastoupení spis soudního exekutora, který prokazuje , porušení zákonů od 11.6.2004 , při zneužití moci úřední.

Odpověď: Policisté při dokumentaci předmětné věci opatřili veškeré potřebné dokumenty, které byly následně podkladem pro vydané rozhodnutí, o jejich zákonném postupu svědčí i již zmíněné rozhodnutí dozorujícího státního zástupce o zamítnutí stížnosti

1.8 Zda nebylo, prověřování, oznámené trestné činnosti, ovlivňováno spolupachateli, trestné činnosti, tehda činných u Policie ČR, Obvodního oddělení Semily,  vedoucím, a jeho zástupcem, kde jejich úkolem ve složkách Policie ČR, bylo znemožnit a ztížit prověřování trestné činosti, úředních osob , jako je soudní exekutor  a umožnit legalizaci výnosu z trestné činnosti.

Odpověď:  Pokud se týče jmenovaných policistů Hýsek, Mašek, tak tito byli zařazení v době prověřování předmětné věci na jiném oddělení, což jakékoliv zasahování do této konkrétní věci vedené na oddělení hospodářské kriminality vylučuje.

1.9 Zda si úřední osoby činné u Odboru hospodářské kriminality všimly- z úřední povinnosti, podvodného jednání za účelem krádeže, kdy se údajná dlužná částka 595 821,50Kč , nenanížila – neodečetla z částky595 821,50Kč, úřední osobou , o 70 651,73 z částky kde si ponechal pro vlastní potřebu( bez vydání exekučního příkazu- na náklady exekučního řízené od r. 2008)z této částky pro svoji potřebu,- 25 651,73 Kč a zatajil příjem advokát v částce 45 000,-Kč k r. 2016( viz spis)

Odpověď:  V rámci vedeného prověřování postupovali policisté plně v souladu se zákony a právními předpisy upravující jejich činnost.

1.10 Zda byly, ze strany , úředních osob, činných u Policie, ČR, řádně prostudovány, důkazní listiny, ze spisu vedené úřední osobou, které , prokazující, trestnou činnost, úřední osoby , při zneužití moci úřední ode dne 11.6.2004, v provedení PDF, počet, 8.

1.11- Zda bylo , ze strany úředních osob činných u Policie ČR, prověřována, trestná činnost, advokáta  Jičín , kteří na základě podvodu, že v občan M.Š. dluží , částku částky 595 821,50Kč, přesto, že se nestal , ze zákona ode dne 11.6.2003, výlučným vlastníkem domu , kde tuto skutečnost, prokazuje k.ú. Semily. k r. 2015 a nebylo naplněno rozhodnutí okresního soudu k r. 2004 , rozsudku ze dne 21.11.2003- kde od prv počátku se jedná o přípravu krádeže majetku( na základi padělaných a pozměněných listin) , na základě, podvodu, vydírání, padělání a pozměňování veřejných listin , ke škodě pana M.Š. 

Odpověď: V rámci prováděného prověřování byly zajištěny a prostudovány veškeré podklady nutné k vydání kvalifikovaného rozhodnutí, které bylo následně potvrzeno dozorujícím státním zástupcem.

1.12 Jaká opatření, byla ze strany úředních osob, činných u Policie ČR, Odboru hospodářské kriminality Semily a vedoucích pracovníků učiněno, aby došlo k řádnému, prověření oznámených trestních činů a odstranění, nesprávných postupů při prověřování, trestné činnosti, úřední osoby činné, jako soudní exekutor a zda bylo znemožněno , ze strany vedoucích pracovníku aby bylo nadržováno tomuto pachateli, trestné činnosti.

Odpověď:V průběhu vedeného prověřování byly ze strany dotčených vedoucích pracovníků prováděny průběžné kontroly dané věci a zmíněné prověřování bylo provedeno plně v souladu s platnými zákony a předpisy, což je potvrzeno také již několikrát zmíněným rozhodnutím dozorujícího státního zástupce o zamítnutí stížnosti do usnesení policejního orgánu.

1.13 Jako žadatel o informaci, žádám úřední osobu , vedoucího pracovníka PČR KŘP LK ,ÚO Semily,Oddělení hospodářské kriminality, aby připravily kopii spisu kterou si převezme ode dne 30.10.2017, poškozený trestnou činností M.Š. - a to i s listinou, výslechem pachatele .

Odpověď: Předmětná věc byla ukončena vydáním usnesení o odložení ve smyslu ustanovení § 159a odst. 1 trestního řádu, jelikož v daném jednání nešlo o trestný čin, toto rozhodnutí nabylo právní moci 1.10.2013. Za daných okolností lze mít za to, že Milan Špicar v předmětné věci není poškozeným, byť cítí materiální, či morální újmu, není její vznik v příčinné souvislosti trestným činem. Tyto okolnosti dále vylučuji i možnost nahlížení do spisu a pořizování jejich kopie.


30. 11. 2017
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková - KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem