Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Doručování písemností

KRAJ - Žadatel požadoval poskytnutí následujících informací 

V podání ze dne 17. 10. 2017 požadoval žadatel odpovědi na soubor 14 dotazů:

1.1. Jestliže, byly řádně vyhodnocovány, ze strany některých úředních osob činných u Policie ČR KŘP LK ,ÚO Semily , obvodní oddělení Semily, důkazy, spis, prokazující trestnou činnost, úřední osoby.

Odpověď: Nelze odpovědět, z dotazu není patrno, na co se tazatel ptá.

1.2  Zda bylo ze strany úředních osob a vedoucích, pracovníků PČR KŘP LK , PČR KŘP LK Územního odboru Semily, zaznamenáno- zjištěno , že by , pachatel závažné ttrestné činnosti, úřední osoba podvodu, zneužití moci úřední, padělání listin, vydírání, atd. ovlivňoval, prověřování, trestné činnosti, a to i prostřednictvím jiných osob.

Odpověď: Nebylo zjištěno, že by se Mgr. Jaromír Franc dopustil předestíraných trestných činů či ovlivňování prověřování trestné činnosti.

1.3  Zda byl ze strany úředních osob činných, při prověřování oznámené trestné činnosti, byl vyslechnut –podal vysvětlení , pachatel, trestné činnosti, úřední osoba v řízení pod čj.

Odpověď: Viz odpověď na otázku 1.2.

1.4  Které zákony, České republiky a EU, ve znění zákonů k 11.6.2003, umožňovaly, zahájit exekuční činnost, Soudního exekutora  ode dne 11.6.2004, proti osobě M.Š., bez zákonného oprávnění, -vykonatelného titulu , opatřeného doložkou, právní moci a vykonatelnosti.

Odpověď: Exekuce se řídí z.č. 120/2001 Sb., exekuční řád. Exekučním titulem byl rozsudek OS Semily ze dne 21.1.2003 č.j. 3C 148/87-595, kterým bylo vypořádáno bezpodílové spoluvlastnictví účastníků řízení a který nabyl právní moci dne 15.1.2004. Exekuce byla nařízena usnesením OS Semily ze dne 11.6.2004 č.j. Nc 1423/2004-10. Proti tomuto usnesení si povinný podal odvolání a Krajský soud v Hradci Králové toto usnesení potvrdil.

1.5  Zda bylo ze strany, úředních osob a vedoucích, pracovníků, PČR KŘP LK a PČR KŘP LK ,Územní odbor Semily, zaznamenáno- zjištěno , že úřední osoba , zpracovatel příloh:listin ze dne 13.10.2017, uvedl úmyslně, nepravdivé informace , pod bodem. Čj. 1.2, kde sdělil, předestřenou otázkou ohledně vykonatelného exekučního titulu se zabýval OS Semily i nadřízený Krajský soud Hradec Králové , kde bylo konstatováno , že exekuční řízení je vedeno v souladu se zákony. Kde došlo k zatajení, skutečnosti, že nikdy, nebylo rozhodováno, zda bylo , zahájeno exekuční řízení v souladu se zákony, české republiky, kde bylo zákonnou povinností, prověřit, ze strany , úředních osob činných u Policie ČR, porušení zákona,, zahájení exekučního řízení“ bez zákonného oprávnění, vykonatelného titulu dne 11.6.2004.

Odpověď: Viz odpověď na otázku č. 1.4.

1.6  Zda bylo ze strany, vedoucích pracovníků, PČR KŘP LK, zaznamenáno- zjištěno, že úřední osoby, činné u Policie ČR, Obvodní oddělení Semily, vedoucí oddělení OO Semily, jednaly úmyslně aby poškodily, oznamovatele trestné činnosti, při prověřování, oznámené trestné činnosti, na úřední osobu, Soudní exekutor.

Odpověď: Předestřené jednání policistů OOP Semily nebylo zaznamenáno.

1.7  Z jakých důvodů, nebylo ze strany vedoucích pracovníků, PČR KŘP LK Územního odboru Semily, vysvětleno, pokud se jednalo o trestnou činnost, ( nejednalo se o údajnou ale o trestnou činnost) padělání a pozměnění rozsudku Okresního soudu v Semilech, Nebylo zodpovězena otázka, které zákony České republiky, umožňují , změnit výrok- veřejně a ústně vyhlášeného rozsudku, kde vyhlášený rozsudek, je ze zákona závazný a neměnitelný.

Odpověď: Policie ČR není oprávněna zkoumat rozhodnutí soudu. Zde je na místě pouze konstatovat, že opravu výroku rozhodnutí v určitých případech umožňuje ust. § 164 občanského soudního řádu kdykoliv i bez návrhu a bez nařízení jednání.

1.8  Zda si byly úřední osoby a vedoucí pracovníci PČR KŘP LK, a PČR KŘP LK Územní odbor Semily, a PČR KŘP LK ÚO Semily-obvodní oddělení Semily, vědomi toho, že jsou, povinni zkomat prověřovat , padělané a pozměněné veřejné listiny u Katastrálního pracoviště Semily,   kde byly , nezákonně označeni vlastníci , padělaným a pozměněným podkladem – údajem ,,SJM“ k napomáhání páchání trestné činnosti.

Odpověď: Touto věcí se zabýval policejní orgán obvodního oddělení v Semilech, kdy věc byla zaevidována a řádně šetřena pod dozorem státního zástupce se závěrem, že nebyly shledány skutečnosti, které by opravňovaly zahájit úkony trestního řízení, neboť zde nebylo podezření z protiprávního jednání.

1.9  Jak by měl občan postupovat, proti některým úředním osobám, činným u Policie ČR, kteří porušují vědomě služební zákon, a vědomě nadržují, pachatelům, trestné činnosti, při padělání a pozměňování veřejných listin, k legalizaci výnosu z trestné činnosti.

Odpověď: Pokud má tazatel nějaké konkrétní informace k trestné činnosti policistů, může se obrátit na věcně příslušný orgán – Generální inspekci bezpečnostních sborů. Pro doplnění informace nutno uvést, že policisté ÚO Semily při šetření případů postupují nestranně a v souladu se zákony.

1.10     Jestliže bylo úředním osobám, známo z úřední, povinnosti (viz. bod 1.13),že soudní rozhodnutí , není vykonatelné , soudní exekutor,  nebyl v souladu se zákony k 11.6.2004, pověře k této činnosti k tomuto exekučnímu řízení , které nenabylo právní moci . Kde se jedná o poškození zákonných práv úřední osobou, proti občanovi M.Š. , podvodukde sew vydával, že k této činnosti ode dne 11.6.2003 je ze zákona oprávněn, zneužití moci úřední- kdy k této nezákonné činnosti zneužil svého postavení, padělání listin veřejných listin od 11.6.2004, kde k této činnosti, neměl zákonné oprávnění, vydírání- kde je M.Š., vydírán aby se podrobil , této nezákonné činnosti. Kde došlo k odepření , ze strany Policie ČR, zákonného práva na ochranu , před nezákonnou činností.

Odpověď: Na otázku bylo již v minulosti odpovězeno.

1.11     Zda si byli vedoucí, pracovníci vědomi, že úřední osoba, činná u Policie ČR, Obvodní oddělení Semily, rozhodoval o tom, že je veden spis u Okresního soudu v Semilech,aby zakryl, ke dni 6.června 2008 , ( kde se snaží , soudkyně, zakrýt tuto trestnou činnost, opravou,( k této nezákonné činnosti je ke dni přesto, že se nejednalo o chybné, označení senátu, ale vedení spisu u Okresního soudu v Semilech kde tuto skutečnost potvrzuje i pod čj. ze dne 6.6.2008 napomáháno úřední osobou nadržováním, trestnou činnost , soudkyně , vydáním, rozsudku ze dne 21.11.2003, kde porušila,( padělala veřejnou listinu) závaznost vyhlášeného rozsudku, jak v označení , čísla, senátu, tak ,, paděláním a pozměněním výroků“.

Odpověď: Pokud se týká vámi již vícekrát namítaného nesprávného označení senátu ve spisové značce OS Semily, pak na otázku bylo již v minulosti odpovězeno. Viz např. odpověď na Vaše dotazy dle z.č. 106/1999 Sb. ze dne 1.10.2017, otázka čl 1.11.

1.12     Zda byly., úřední osoby činné a vedoucí pracovníci,u Policie ČR, PČR KŘP LK Územní odbor Semily, při své kontrolní činnosti, se seznámit s veřejnou listinoudůkazem, prokazující , porušování zákonů, některými policisty činnými u PČR KŘP LK ÚO Semily a Obvodního oddělení Semily a to listinou usnesením ze dne 11.6.2004, kde tato listina prokazuje v souladu se zákony České republiky a EU, že ke dni 11.6.2004, nebyla úřední osoba, pověřen ze zákona k činnosti- exekuce proti občanovi M.Š., kde ke své nezákonné činnosti, padělal a pozměnil veřejné listiny- kde zatajil že ode dne 11.6.2004, k této činnosti nebyl ze zákona pověřen.

Odpověď: Na otázku nelze odpovědět, neboť postrádá smyslu. Pokud se týká předestřené exekuce, pak na otázku bylo již v minulosti odpovězeno.

1.13     Zda byla ze strany , úředních osob a vedoucích pracovníků, činných u Policie ČR, PČR KŘP LK, PČR KŘP ÚO Semily a PČR KŘP LK ÚO SM, Obvodního oddělení Semily, byla vždy řádně zajištěna, ochrana zákonných práv a majetku občana M.Š. před nezákonnou činností.

Odpověď: Z otázky není patrné, na co se konkrétně tazatel ptá. Obecně lze konstatovat, že policisté obvodního oddělení Semily postupují nestranně a v souladu se zákony.

1.14     Jaká opatření, byla, ze strany vedoucích pracovníků učiněna,Policie ČR aby byli , pachatelé trestné činnosti- , úřední osoby, činné u některých státních orgánu, jako je Okresní soud Semily, a KP Semily, stíháni, za zneužití moci úřední, podvody, padělání a pozměňování veřejných listin.

Odpověď. Četná Vaše podání a trestní oznámení, učiněná na různé úřední osoby, byla řádně policisty ÚO Semily zaevidována a šetřena v souladu se zákony a za dozoru státního zástupce s tím, že se nepodařilo prokázat skutečnosti opravňující zahájit trestní řízení. Vaše podání směřující proti policistům byly předány věcně příslušnému odboru vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie Libereckého kraje nebo Generální inspekci bezpečnostních sborů. Chápu, že se nedokážete smířit s rozhodnutím soudu, ale náš právní systém je tak nastaven, že rozhodnutí soudu je nutno respektovat právě v zájmu zachování nastavených pravidel ve společnosti a právní jistoty občanů.

20. 11. 2017
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková - KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem