Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Doručoval balíky, ale část peněz si nechával pro sebe

HRADECKO - Za zpronevěru muži hrozí až dvouleté vězení  

Hradečtí policisté letos v říjnu (4. října 2012) ukončili ve zkráceném přípravném řízení vyšetřování případu zpronevěry peněz za doručené zásilky na dobírku. Z tohoto protiprávního jednání je důvodně podezřelý třicetiletý muž z Pardubicka, který během dvou dnů zpronevěřil přes 33 tisíc korun.

Muž pracující zhruba dva měsíce jako doručovatel zásilek pro jednu z hradeckých doručovatelských firem odcizil letos (2012) v září peníze za doručené zásilky. Podezřelý muž od 18. do 24. září 2012 za doručení zásilek na různých místech v okolí Kutné Hory vyinkasoval finanční hotovost. Za uvedené období utržil přes 106 tisíc korun. Z toho zaměstnavateli předal více než 64 tisíc korun. Zbývající utržené peníze si nechal pro svoji potřebu.
Podle podezřelého muže 18. září 2012 naložil v depu zásilky. Po jejich rozvozu si část peněz ponechal pro sebe. Ten den při kontrole ve firmě byl u něj zjištěn schodek. Zaměstnavateli uvedl, že byl přepaden a okraden. Přepadení si však vymyslel. Dne 24. září 2012 opět naložil v depu zásilky. Po jejich rozvozu byl opět ve firmě kontrolován. Ve druhém případě si vymyslel, že zapomněl za balíky vybrat peníze a slíbil, že hned druhý den zákazníky navštíví a peníze od nich vybere. Nakonec se druhý den zaměstnavateli přiznal, že peníze použil pro vlastní potřebu, a to na uhrazení svých dluhů.

Muž se na policii k trestné činnosti plně doznal. Svého jednání litoval. Zaměstnavateli zaplatil z celkového dluhu devět tisíc korun. Slíbil, že se se zaměstnavatelem dohodne na uzavření splátkového kalendáře o náhradě zbývající škody.

Případ na policii oznámil 25. září 2012 zaměstnavatel. Podezřelému muži bylo letos (2012) v září sděleno podezření ze spáchání přečinu zpronevěry. Pokud mu soud prokáže vinu, hrozí muži za uvedené protiprávní jednání až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Anna Pešavová - 15. října 2012 (14:02)

 

vytisknout  e-mailem