Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní soutěž malých cyklistů

KLATOVY - Žáci ze základních škol soutěžili a vyzkoušeli si zručnost na jízdních kolech pod dohledem policistů. 

    Soutěž mladých cyklistů z Klatovska se uskutečnila v úterý 3. května 2016 v Klatovech na Erbenovo náměstí. Akci organizovali zástupci Ministerstva dopravy ČR s Besipem pro Plzeňský kraj,  Policie ČR územní odbor Klatovy, Městský úřad v Klatovech a Český červený kříž pobočka Klatovy.

     Tento program je určen pro začínající cyklisty starší 10 let. Cílem je přispívat ke zvýšení dopravně výchovného působení na děti i k bezpečnému chování dětí v silničním provozu a ke snižování dopravní nehodovosti. Mladí cyklisté si prohlubují znalosti pravidel silničního provozu i správný pohyb na jízdním kole včetně techniky jízdy.

Mladý cyklista 2016-2.JPG

    

Akce byla uspořádána pro soutěžní družstva z různých škol na Klatovsku, kterých se přihlásilo celkem 22. V každé soutěžní skupině byli čtyři žáci a celkem se zapojilo 88 účastníků. 

Samotná soutěž byla rozdělena do dvou kategorií, kdy v první byli zařazeni žáci ve věku od 10 do 12 let a ve druhé od 13 do 16 let.

 

V 1. kategorii se umístili žáci ze Základních škol v pořadí: Janovice nad Úhlavou,Čapkova v Klatovech a Měčín.

Ve 2. kategorii žáci ze Základních škol: Janovice nad Úhlavou, Masarykova z Klatov a Měčín.

     Mladí cyklisté si vyzkoušeli teoretické znalosti pravidel silničního provozu v testech, základy poskytování první pomoci, jízdu podle pravidel silničního provozu na vyznačené komunikaci s různými křižovatkami, praktické zvládnutí techniky jízdy na kole tzv. jízdu zručnosti. V rámci discipliny jízdy na kole byli žáci pod dohledem policistů z dopravního inspektorátu. Vítězné družstvo postupuje do krajského kola soutěže a bude probíhat i celostátní finále.

 

 

 

 

 

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

4.5.2016

vytisknout  e-mailem