Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravní policisté si převzali další nové motocykly

Jedná se o druhé a zároveň poslední předání z největšího nákupu motocyklů v historii Policie ČR. 

Včera v dopoledních hodinách se uskutečnilo v showroomu Renocar v Brně druhé a to závěrečné předání motocyklů pro Policii České republiky.

Díky Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů jsme získali celkem 135 motocyklů zn. BMW za 60 477 681,- Kč.  První část (76 kusů) obdrželi dopravní policisté ze všech krajských ředitelství policie již v polovině prosince loňského roku. Druhá část a to 37 kusů BMW F 800GT a 22 kusů BMW R 1200RT byla předána právě dnes.

Nové policejní motocykly umožní dopravním policistům efektivněji reagovat na aktuální situaci v silničním provozu, zejména ve vztahu k rychlejšímu řešení mimořádných situací na pozemních komunikacích či komplikací v plynulosti silničního provozu.

„Policejní motocykly jsou dnes standardní výbavou moderních evropských policejních sborů a představují významný a účinný nástroj pro dopravní policii v rámci plnění úkolů policie při dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Účelem navýšení počtu služebních motocyklů v dohledu nad silničním provozem je zviditelnění služby dopravní policie na všech typech komunikací. Celkem bude mít tedy pracovní tým MOTOTEAM 240 motocyklů,“ uvedl u příležitosti prvního slavnostního předání motocyklů v Brně policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý.

Druhého předání se zúčastnil ředitel služby dopravní policie plk. Tomáš Lerch, zástupce české divize motocyklů BMW Petr Krajča a spolumajitel Renocar Brno Pavel Vránek.

22. března 2017

kpt. Eva Kropáčová

Tisková mluvčí

Policejní prezidium ČR

Odkazy do noveho okna

1 Služební motocykly

1 Služební motocykly 

Detailní náhled

2 Služební motocykly

2 Služební motocykly 

Detailní náhled

3 Služební motocykly

3 Služební motocykly 

Detailní náhled

4 Služební motocykly

4 Služební motocykly 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem