Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dopravní policisté se věnují prevenci

Bezpečnost dětí je jednou z hlavních priorit.  

Také na okrese Břeclav se dopravní policisté drží hesla, že prevence má předcházet před represí. Proto jednou z priorit, které se policisté věnují, je i dohled nad silničním provozem u přechodů pro chodce, kudy zejména ráno přecházejí děti do škol. Hlídání bezpečnosti v blízkosti škol přímo v městě Břeclavi není žádnou novinkou. Policisté s městskými strážníky se této problematice věnují již dlouhou dobu. Tyto kontroly se v současnosti budou provádět  i v ostatních městech a obcích.

Dohled u přechodů však není jedinou  aktivitou, která se provádí. "Dopraváci" se snaží, aby pro spokojenost spoluobčanů udělali ještě víc. Po zpracování a vyhodnocení nehodovosti zasílá dopravní inspektorát v těchto dnech starostům pověřených obcí přehledné mapy, na kterých jsou zakresleny nejen nehody, ale i vyhodnocené důležité přechody pro chodce a místa s velkou frekvencí pohybu chodců či cyklistů. Věří, že se podaří společně  zaměřit na dopravu a obce pouvažují i o vytvoření stavebních opatření, které by k bezpečnosti přispěly - např. ostrůvky, zvýšené přechody, cyklistické stezky či vyhrazené pruhy.

K závěru lze pouze dodat, že preventivní opatření sama o sobě nepostačí, pokud se projíždějící řidiči nenaučí být zodpovědní a ohleduplní nejen k dětem, ale ke všem účastníkům silničního provozu.

Zpracovala. por. Bc. Kamila Haraštová

vytisknout  e-mailem