Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní policisté přednášejí online cizincům

ČESKOLIPSKO - Přednášky s dopravní problematikou mají cizincům pomoci s lepší orientací v českém silničním provozu. 

Markl - přednáška.jpgnpor. Bc. Martin Markl - vedoucí Dopravního inspektorátu Česká LípaNa základě žádosti Centra na podporu integrace cizinců v Libereckém kraji provedl Dopravní inspektorát Územního odboru v Česká Lípě  již po několikáté přednášku pro občany Mongolska na téma řidičský průkaz, dopravní nehody a další. Ta se uskutečnila v uplynulém týdnu.

Tentokráte ale přednáška proběhla elektronickou cestou, neboli v internetovém prostředí. Celou přednášku zorganizovala zaměstnankyně centra Mgr. Anna Beranová. Zájemci se tak mohli z bezpečí svého domova zúčastnit přednášky s dopravní problematikou a zároveň pokládat dotazy přímo vedoucímu Dopravního inspektorátu Česká Lípa npor. Bc. Martinu Marklovi.
Účast na přednášce nebyla velká, ale je důležité vědět, že i v tomto období pomoc menšinám, které žijí na území České republiky, stále pokračuje a že jim pomůže s orientací například v dopravním provozu.

Všechny přednášky jsou překládány do rodného jazyka cizinců - mongolštiny tlumočnicí paní Ojunčimeg Presovou, která v České republice žije již 42 let. O to náročnější je přednáška touto online formou  pro všechny zúčastněné. 
 

22. 1. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

npor. Bc. Martin Markl - přednáška

npor. Bc. Martin Markl - přednáška 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem