Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravní policisté o víkendu kontrolovali řidiče

Ms kraj - nejčastější přestupky byly porušení rychlosti 

Dopravní policisté v Moravskoslezském kraji i přes nouzový stav v zemi stále kontrolují dodržování pravidel silničního provozu. Klidnější provoz a nižší počet vozidel na silnicích může některé řidiče svádět k tomu, že nerespektují pravidla BESIPu.

Aktuálně v prvním dubnovém víkendu zjistili dopravní policisté napříč krajem přes 88 dopravních přestupků. Jednalo se nejčastěji o překročení povolené rychlosti a to v 51 případech. Z toho 45 případů bude oznámeno správnímu orgánu k projednání.

Dalším přestupkovým jednáním bylo ve 14 případech špatný způsob jízdy, v šesti případech držení hovorového zařízení za jízdy, ale zaznamenali také špatný technický stav vozidla. U řidičů kontrolovali zda nejsou pod vlivem návykových látek. V pěti případech dopravní policisté zjistili, že řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu, z toho u dvou se jedná o podezření z trestného činu. U dalších dvou řidičů byla zjištěna jízda pod vlivem drog.

Pár případů:

V pátek 3. dubna 2020 v Ostravě na ulici Mariánskohorské jel řidič s vozidlem Škoda rychlost 125 km/h v úseku, kde je povolena rychlost 80 km/h. V Českém Těšíně a Havířově naměřili policisté v sobotu 4. dubna 2020 v úseku, kde je povolena padesátikilometrová rychlost, vozidlu Škoda Octavia rychlost 106 km/h, vozidlu Volkswagen Golf 105 km/h a u vozidla Opel naměřil radar rychlost 103 km/h.

Pokud řidič překročí rychlost v obci o 40 km/h a více nebo mimo obec o 50km/h a více hrozí mu ve správním řízení pokuta ve výši 5 – 10 tisíc korun a zákaz řízení na 6 měsíců až 1 rok.

Kontroly zaměřené na dodržování pravidel silničního provozu budou v našem kraji nadále pokračovat.

mjr. Bc. Pavla Jiroušková

6. dubna 2020

Odkazy do noveho okna

1 český těšín

1 český těšín 

Detailní náhled

2 dopravní akce

2 dopravní akce 

Detailní náhled

3 dopravní akce2

3 dopravní akce2 

Detailní náhled

4 dopravní kontroly

4 dopravní kontroly 

Detailní náhled

5 dopravní kontroly2

5 dopravní kontroly2 

Detailní náhled

6 Havířov 103

6 Havířov 103 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem