Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní policisté hledají svědky dopravních nehod

DOMAŽLICKO – Informace by pomohly objasnit příčinu a průběh těchto nehod.  

     Dopravní policisté se obracejí na veřejnost a hledají svědky dopravních nehod, ke kterým došlo v průběhu srpna na silnicích Domažlicka. Svým svědectvím by pomohli objasnit průběh nehod i totožnost neznámých řidičů.
     Jedna z těchto dopravních nehod se stala dne 9. září 2013 v 10:11 hodin v prostoru křižovatky u čerpací stanice F1 u obce Dolní Folmava. Neznámý řidič s nezjištěným nákladním vozidlem bílé barvy zde při couvání poškodil zaparkovaný návěs, který byl zapřažen za nákladní vozidlo značky Scania. Z místa dopravní nehody ujel a zanechal za sebou škodu na návěsu ve výši 10 tisíc korun.
     K další dopravní nehodě došlo v době od 08:00 hodin dne 9. září 2013 do 09:00 hodin dne 10. září 2013 na parkovišti v ulici Havlíčkova v Domažlicích. Neznámý řidič s dosud nezjištěným vozidlem vyjížděl z parkoviště a zachytil o levý zadní roh zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Fabia. Poté z místa dopravní nehody ujel, aniž by poskytl zákonnou součinnost sepsat společný záznam o dopravní nehodě s poškozeným řidičem.
     Další dopravní nehoda se udála dne 12. září 2013 v 21:30 hodin na silnici mezi hraničním přechodem Lísková a obcí Klenčí pod Čerchovem. Podle vyjádření řidiče osobního vozidla Ford Focus jedoucího ve směru od Lískové na obec Klenčí mu náhle z pravé strany vběhla do jízdní dráhy zvěř a mělo dojít ke srážce s touto zvěří. Prase divoké zůstalo ležet v pravém příkopu. Řidič z místa dopravní nehody ujel a celou událost oznámil na policii následující den. Provedeným ohledáním vozidla i místa dopravní nehody nebyly zjištěny žádné stopy po srážce vozidla s prasetem. Rovněž ani to nebylo nalezeno.     
     Žádáme případné svědky, kteří by mohli poskytnout informace k výše uvedeným dopravním nehodám, aby se přihlásili osobně na dopravním inspektorátu v Domažlicích, nebo zatelefonovali na číslo 974 331 255, případně na bezplatnou tísňovou linku 158.

por. Mgr. Dagmar Brožová
17. září 2013
 

vytisknout  e-mailem