Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravní omezení v Ostravě

Ostrava: Ulice Rudná - možné dopravní komplikace nejen na této páteřní komunikaci 

Ředitelství silnici a dálnic ČR pro Moravskoslezský kraj zveřejnilo detailnější informace o realizaci oprav mostů na silnici I/11 Rudná v Ostravě a s nimi souvisejícími dopravními omezeními (https://kraje.rsd.cz/moravskoslezsky/od-pondeli-zacina-castecna-uzavirka-vitkovickych-mostu-v-ostrave).

Jedná se o vítkovické mosty na ulici Rudné, kdy provoz bude veden jedním jízdním pruhem pro každý směr. Automobily nad 3,5 tuny budou odkloněny na dvě objízdné trasy. Ředitelství silnici a dálnic ČR pro Moravskoslezský kraj konkretizovalo, že první objízdná trasa je připravena přes silnice I/11 (ul. Rudná), I/56 (ul. Místecká), II/647 (ul. Mariánskohorská) a I/58 (ul. Plzeňská) zpět na I/11. Alternativní objížďka pro rozptýlení velmi hustého provozu vede přes silnice I/11 (ul. Rudná), II/477 (ul. Frýdecká), II/647 (ul. Bohumínská) a po dálnici D1 zpět k I/11. Pod mosty budou moci vjet pouze místní obyvatelé a dopravní obsluha.

Dopravní omezení na této bezesporu páteřní komunikaci Ostravy začne v pondělí 10. ledna 2022. Silnice je vskutku vytížená, lze očekávat tvorby kolon. Řidiči vozidel do 3,5 tuny, kteří nemusí místem nutně projíždět, mohou zvolit jinou trasu. Je ale zřejmé, že intenzita dopravy na přilehlých komunikacích a nově využívaných trasách nabere na síle a ani zde nelze vyloučit dopravní komplikace.

Na ulici Rudné bude přechodné dopravní značení, rovněž tak na objízdných trasách pro vozidla nad 3,5 tuny. Zejména zpočátku by řidiči měli být maximálně obezřetní a ohleduplní, samozřejmostí je dbát dopravního značení (v případě řízení provozu policisty jejich pokynů). Policisté budou přítomni v samotném místě dopravního omezení, vyšší počet hlídek také plánujeme zejména od pondělí směřovat na přilehlé komunikace nebo tam, kde předpokládáme dopravní komplikace. Budeme samozřejmě reagovat i na aktuální situaci. Policisté budou v případě potřeby usměrňovat provoz a budou nápomocni řidičům i dalším účastníkům silničního provozu.

por. Mgr. Soňa Štětínská
oddělení tisku, 6. ledna 2022

vytisknout  e-mailem