Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dopravní nehody si vyžádaly zranění

KRAJ: I neděle byla ve znamení dopravních nehod. 

Během neděle došlo na území Jihomoravského kraje k dopravním nehodám, při kterých bylo zraněno několik osob. K nehodám došlo i na přechodech pro chodce.

  • Krátce před devátou hodinou se stala  dopravní nehoda v Brně ulici Provazníkova. Řidič osobního vozidla Fiat Punto na přechodu srazil ženu s patnáctiměsíční dítětem. Alkohol byl provedenou orientační dechovou zkouškou na místě vyloučen. Míru zavinění a přesnou příčinu střetu vyšetřují dopravní policisté.
  • V obci Prosiměřice se střetla dvě osobní vozidla a jedno z nich skončilo mimo komunikaci v poli. Řidič osobního vozidla Škoda Felicie utrpěl lehké zranění. U řidičů policisté provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu. Její výsledek byl negativní.
  • V odpoledních hodinách se bouralo také v obci Lelekovice v ulici Hlavní. Zde  devětašedesátiletý řidič osobního vozidla pravděpodobně nedal přednost přijíždějícímu motorkáři. Ten utrpěl lehké zranění a rovněž u obou řidičů byla přítomnost alkoholu vyloučena na místě.
  • Krátce před sedmnáctou hodinou v ulici Heršpická v Brně opět na přechodu pro chodce došlo ke střetu osobního vozidla a chodkyně. Osmadvacetiletá maminka přecházela s dítětem (2015)  v náručí a byla sražena osobním vozidlem, které řidil dvacetiletý řidič. Žena i s dítětem byla převezena do nemocnice. Míru zavinění a příčinu vyšetřují dopravní policisté.
  • V podvečer v obci Lipůvka předjížděl kolonu čtyřiašedesátiletý řidič. Při tomto manévru poškodil čtyři vozidla. Poté chtěl z místa utéct. Policisté jej zadrželi a i tento řidič se podrobil zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu. Zkouška byla s negativním výsledkem. Informace k  dopravní nehodě nyní zjišťují a vyhodnocují dopravní policisté.
  • Také dálnice D2 se v nedělní odpoledne neobešla bez nehody. Na 17 km směrem na Brno do tří osobních vozidel stojících v koloně narazil řidič dalšího vozidla. Při této hromadné dopravní nehodě bylo zraněno dvanáct osob, které byly převezeny do okolních nemocnic. Ani u této dorpavní nehody nebyl u řidičů zjištěn alkohol.
  • v Křepicích se kolem sedmnácté hodiny střetlo osobní motorové vozidlo s motorkou. Jednatřicetiletá řidička motorky byla zraněna a transportována vrtulníkem do nemocnice v Brně. V osobním vozidle nebyl nikdo zraněn. Kdo nehodu zavinil a jakou měrou ukáže až výsledek vyšetřování.

mjr. Bc. Štěpánka Komárová, 15. října 2017

vytisknout  e-mailem