Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehody se zvěří na Rakovnicku

RAKOVNICKO - Při dvou dopravních nehodách došlo k poškození vozidel a usmrcení jelena a srny. 

Policisté upozorňují řidiče, aby byli při projíždění pozemních komunikací poblíž lesních a polních  porostů  velmi obezřetní a věnovali zvýšenou pozornost střetu se zvěří. Především v ranních a nočních hodinách v době letních měsíců, což je také ovlivněno sklizněmi  a prací na polích, kdy je zde narůst techniky a strojů, čímž je zvěř dezorientována, opouští svá útočiště a více se přemisťuje, a to  právě přes pozemní komunikace, kde následně dochází k dopravním nehodám.

Policisté z rakovnického dopravního inspektorátu prošetřují za víkend dvě dopravní nehody se zvěří, při kterých nedošlo k zranění ani jednoho z řidičů a ostatních osob.

Krátce před dvacátou druhou hodinou v pátek 22. července 2016 v katastru obce Kroučová se stala dopravní nehoda. Řidiči osobního vozidla značky Škoda Octavia při jízdě ve směru od obce Hříškov – Řevničov vběhla z příkopu na pozemní komunikaci srna. Třiceti šestiletý řidič z Prahy již nestačil zareagovat a došlo ke střetu.

S řidičem policisté provedli dechovou zkoušku, která byla s negativním výsledkem a alkohol byl na místě dopravní nehody vyloučen. Řidič neutrpěl žádné zranění. Srnu si převzal přivolaný člen mysliveckého sdružení. Vzniklá celková škoda byla vyčíslena na částku 43 000,-Kč.

Druhá dopravní nehoda se zvěří se stala v neděli 24. července 2016 několik minut před sedmnáctou hodinou na silnici č. 1/6 nedaleko obce Řevničov. Třiceti šestiletá řidička z okresu Mělník jedoucí se svým osobním vozidlem Toyota z obce Řevničov na Prahu se střetla v zatáčce s jelenem, který jí vběhl bezprostředně z příkopu před vozidlo.

Dechová zkouška byla s řidičkou provedena na místě s negativním výsledkem. Řidička při dopravní nehodě nebyla zraněna a ani žádné jiné osoby. Jelen byl vlivem nárazu usmrcen a na místě si ho převzal člen mysliveckého sdružení. Celkem způsobená škoda  činí 35 000,-Kč.

Policisté obě dvě dopravní nehody prošetřují.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

25. července 2016

vytisknout  e-mailem