Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravní nehody napříč krajem

MS kraj - vážné dopravní nehody na Opavsku, Bruntálsku a Karvinsku 

OPAVSKO

Smrtelná dopravní nehoda

V sobotu 24. 2. kolem deváté hodiny dopoledne došlo na silnici mezi obcemi Brumovice – Velké Heraltice k dopravní nehodě s úmrtím. Řidič (77 let) osobního vozidla Fiat Punto jel ve směru jízdy na obec Velké Heraltice. Muž z dosud nezjištěných příčin vyjel vpravo mimo vozovku a přední částí vozidla narazil do stromu. Muž, který ve vozidle cestoval sám, na místě nehody zemřel. Nařízená soudní pitva určí příčinu úmrtí. Důvod kolize, zavinění a průběh nehodového děje šetří opavští kriminalisté. 

Opava, Purkyňova

V sobotu krátce před půlnocí řidič (ročník 1996)  osobního vozidla Toyota Lexus na kluzkém povrchu vozovky nezvládl řízení, dostal smyk a vozidlem narazil do sloupu veřejného osvětlení. Zranění po nárazu utrpěl 23letý spolujezdec. Zkouška na přítomnost alkoholu byla u řidiče negativní.

BRUNTÁLSKO

Kolize vozidel v křižovatce

V sobotu 24. 2. krátce po poledni na silnici I/11 došlo na Bruntálsku k dopravní nehodě mezi vozidly. Řidička (25 let) osobního vozidla Škoda Fabia při odbočování z hlavní na vedlejší komunikaci, nedala přednost protijedoucímu vozidlu Dodge Nitro, které řídil 40letý muž.

V křižovatce ulic Nádražní, Krnovská a Opavská došlo ke střetu vozidel. Předběžně vyčíslená škoda je 131 000,- Kč. U obou řidičů zkouška na alkohol byla negativní. Nikdo z účastníků kolize nebyl zraněn.

KARVINSKO

Řidičák nikdy neměl

V sobotu 24. 2. kolem šesté hodiny večer v Havířově došlo ke kolizi na zledovatělé silnici. Řidič (30 let) osobního vozidla Hyundai Getz vjížděl z obytné zóny do křižovatky. Při odbočování vpravo nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace, na zledovatělém povrchu silnice přejel do protisměru ulice Chrpová a čelně narazil do osobního vozidla Peugeot 406, který řídil 52letý muž jedoucí ve směru od ulice Hřbitovní.

Střetem vozidel utrpěla zranění 21letá žena …spolujedoucí z vozidla Hyundai, která byla převezena do místní nemocnice.

Zkoušky na přítomnost na alkohol byly rozdílné. U řidiče vozidla Peugeot 406 byla negativní. U druhého řidiče, vozidla Hyundai Getz, hodnota přesáhla dvě promile. Řidič pod vlivem alkoholu byl zadržen a převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Nadto policisté lustrací zjistili, že řidič není držitelem řidičského oprávnění pro žádnou skupinu. Ve vyšetřování budou pokračovat policisté dopravního inspektorátu.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 25. 2. 2018
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence


 

vytisknout  e-mailem