Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Jedna osoba lehce zraněna 

Na křižovatce silnice č. I/26  a místních komunikací na náměstí  T.G. Masaryka v obci Staňkov  došlo  dne 19.  srpna 2009 v  09:05 hodin  ke srážce osobního a nákladního vozidla. Osmadvacetiletý řidič ze severního Plzeňska,  jedoucí  s vozidlem  zn. Škoda Favorit  s přívěsem  ve směru  jízdy  na obec Křenovy,  si nedodržel bezpečnou vzdálenost za  před ním jedoucím vozidlem  zn. Iveco, jehož řidič zastavil z důvodů vyvolaných  silničním provozem a  do tohoto vozidla zezadu narazil. Při nehodě došlo k  lehkému  zranění řidiče vozidla Škoda Favorit.   Alkohol byl u řidičů vyloučen  dechovou  zkouškou.  Hmotné škody byly vyčísleny na 15 000 korun.

Na silnici č. III/1846 mezi obcemi Rudoltice a Slavíkovice havaroval včera v 15:10 hodin 19letý řidič z Klatovska s vozidlem Peugeot 205. Dle jeho vyjádření došlo k dopravní nehodě  tak, že neznámý řidič s  neznámým vozidlem, jedoucí ve směru  jízdy od obce Slavíkovice na obec Rudoltice,   po vyjetí z pravotočivé  zatáčky vjel s vozidlem do protisměru. Řidič Peugeotu 205, jedoucí  s vozidlem ve směru jízdy na obec Slavíkovice, aby zabránil  střetu s  protijedoucím vozidlem, vjel za pravý okraj vozovky.  Následně dostal s vozidlem  na vozovce smyk a vjel do levého  silničního příkopu, kde se s vozidlem převrátil  na střechu.  Bez zranění, alkoholu.  Na vozidle Peugeot vznikla škoda cca  5 000 korun.

Policie žádá případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění dopravní nehody, aby se přihlásili na linku 158 nebo na tel. 974 331 255.

Dnes v 05:45 hodin došlo k dopravní nehodě na křižovatce silnic č. I/22  a II/184 mezi obcemi Kdyně,  Domažlice a Prapořiště. Čtyřiatřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda  Fabia, jedoucí  ve směru jízdy od obce Prapořiště na obec  Domažlice,  nedal přednost v jízdě nákladnímu vozidlu zn.  Scania s přívěsem, jehož řidič   jel po hlavní silnici ve směru jízdy od obce Kdyně  na  obec Prapořiště. V prostoru křižovatky došlo ke střetu obou  vozidel. Nehoda se obešla bez zranění.  Alkohol byl u řidičů vyloučen dechovou  zkouškou.  Škoda  na vozidle Scania činí cca  110 000 korun  a  na vozidle Škoda Fabia cca 40  000 korun.

nprap. Vladislava Čejková

 

vytisknout  e-mailem