Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

silniční kontroly - Karlovarsko 

Dne 27.12. způsobil dopravní nehodu řidič vozidla zn. Renault. Po Pražské ulici v K.Varech, jel nepřiměřenou rychlostí, uvedl vozidlo do smyku, vjel do protisměru, kde narazil do protijedoucího vozidla. Při nehodě byla lehce zraněna spolujezdkyně z Renaulta. Alkohol nezjištěn, škoda na majetku je 270 000Kč.
Dne 26.12. řídil v Jenišově vozidlo Seat Toledo 20letý muž. Za volant usedl, přestože je neřidič. Při projíždění zatáčky za kruhovým objezdem nezvládl řízení na mokré vozovce, uvedl vozidlo do smyku, přejel do prostoru mezi jízdními pruhy. Při šetření dopravní nehody policisté zjistili, že muž pil alkohol. Ve 04,35 hodin. nadýchal hodnotu 1,66 promile.
Bez řidičského oprávnění usedla za volant 18letá mladá řidička, která byla kontrolována bochovskými policisty dřív, se vydala na silnici směrem na Prahu.
Na průtahu směrem na Prahu byl policejní hlídkou kontrolován další řidič, který se snažil ujet kontrole přes Bor. Věděl proč. Jednak policisté při kontrole zjistili, že má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel od letošního října a navíc z dechu řidiče byl cítit alkohol. 29letý muž odmítl orientační dechovou zkoušku, proto byl poslán k lékaři na odběr krve.   Další neřidič byl kontrolován za volantem vozidla v ulici kpt. Jaroše. Ani tento 26letý muž není držitelem jakéhokoli řidičského oprávnění.
Silniční kontrola v Bezručově ulici v Karlových Varech kontrolovala ve 3,48 hodin řidiče osobního vozidla. 20letý muž nadýchal hodnotu 1,62 promile.
Ve Vítězné ulici přistihli muži zákona dalšího opilce. Ten ve 02,50 hodiny nadýchal hodnotu  2,62 promile.
 Dne 25.12. 2009 jel od Plzně směrem na na K.Vary 69letý řidič z Teplic. Zřejmě jel nepřiměřenou rychlostí a přecenil své schopnosti na namrzlém povrchu vozovky. Uvedl vozidlo do smyku, narazil do betonové hráze vodního díla Březová. Lehce zraněna byla jeho spolujezdkyně. Alkohol nebyl zjištěn, škoda na vozidle je 155 000Kč.
Dne 23.12. jela ve směru od Kyselky na K.Vary mladá řidička s vozidlem VW. Zřejmě nepřizpůsobila rychlost svým schopnostem a stavu vozovky, nezvládla průjezd levotočivou zatáčkou, vjela do protisměru, kde narazila do nezpevněné stráně. Nárazem se vozidlo přetočilo na pravý bok. Řidička měla štěstí, zraněna nebyla.

vytisknout  e-mailem