Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Policie hledá svědky 

Na okružní křižovatce silnic I/22, I/26 a  II/189 mezi obcemi Draženov – Březí - Klenčí pod Čechovem a Babylon došlo v době od  23. prosince 2009 08:00 hodin  do 24. prosince 2009 12:45 hodin  ke srážce nezjištěného vozidla s dopravními značkami.  Neznámý řidič z dosud nezjištěných příčin vjel vlevo na ostrůvek, kde urazil dopravní značku „Přikázaný směr jízdy vpravo“ se směrovou deskou levou a dále narazil do dopravní značky vpravo mimo krajnici „Směrová tabule se dvěma cíli“. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění. Škoda na dopravních značkách byla vyčíslena na 6 000 korun.

Policie žádá případné svědky dopravní nehody, aby se přihlásili prostřednictvím linky 158 nebo na tel. čísle 974 331 255.

Na křižovatce silnic III./19363 a místní komunikace ulic Mánesova, Benešova, Erbenova v Domažlicích došlo dne 25. prosince v půl deváté večer ke srážce dvou osobních vozidel. Šestapadesátiletý řidič vozidla Mercedes Benz,   s německou registrační značkou,    přijížděl do křižovatky po vedlejší komunikaci z ulice Mánesova, přičemž nerespektoval svislou dopravní značku „Stůj, dej přednost v jízdě!“ č. P6 a vjel do křižovatky. Při tomto nedal přednost v jízdě osobnímu vozidlu Ford Eskort, jehož řidička přijížděla do křižovatky po hlavní komunikaci, ulici Benešova. Tímto došlo ke střetu uvedených vozidel. U řidičky  byla provedena dechová zkouška přístrojem Dräger, s negativním výsledkem. U řidiče  byla provedená dechová zkouška pozitivní. Přístroj Dräger v jeho dechu naměřil 0,98  a 0, 93 promile alkoholu.  Cizinci byl zadržen řidičský průkaz. Ke zranění účastníků dopravní nehody nedošlo. Na vozidle Ford vznikla hmotná škoda cca  70 000 korun.  Na vozidle Mercedes Benz vznikla hmotná škoda cca  50 000 korun.

V pátek 25. prosince 2009 v půl dvanácté v noci došlo v obci Prapořiště ke srážce osobního vozidla Citroen ZX s oplocením domu a dopravní značkou. Jeho 17letý řidič jel ve směru od středu obce  na obec Kdyně, kdy nezvládl řízení  a sjel s vozidlem mimo komunikaci za krajnici, kde narazil do plotu domu.  Dále narazil do dopravní značky č. A 12 („Děti“), kterou vyvrátil. Následně  z místa dopravní nehody utekl a havarované vozidlo nechal nezajištěné na místě dopravní nehody, kam se následně v 01:50 hodin vrátil. Při šetření dopravní nehody bylo zjištěno, že řidič nevlastní řidičské oprávnění. Policisté u něj provedli opakovanou dechovou zkoušku přístrojem Dräger s výsledkem 1,67 a 1,53 promile alkoholu v krvi. Řidič na místě uvedl, že alkoholické nápoje požil  před jízdou. S výsledky dechových zkoušek souhlasil a na výzvu policisty se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.  Následně bylo zajištěno lékařské ošetření v domažlické nemocnici, kde byl posléze hospitalizován.  Způsobené škody byly vyčísleny na 63 000 korun (cca  50 000 korun na vozidle, cca  1 000 korun na travnatém pásu podél komunikace,  cca 2 000 korun na dopravní značce a cca 10 000 korun na plotu). Dalším šetřením dopravní nehody se zabývají domažličtí kriminalisté.

Na silnici II/1903 v obci Mrákov došlo dnes v 01:55 hodin k dopravní nehodě. Devatenáctiletá řidička osobního vozu Škoda 120 z Domažlicka,  jedoucí směrem od obce Tlumačov na obec Kout na Šumavě, si na zasněžené, kluzké komunikaci nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, svým schopnostem a schopnostem vozidla. Při průjezdu ostré pravotočivé zatáčky dostala smyk, vjela do levé poloviny komunikace a dále za levou krajnici, kde bočně narazila do oplocení domu.  Po nárazu bylo vozidlo odraženo za pravou krajnici, kde následně narazilo do zděného oplocení dalšího domu. Ke zranění osob nedošlo. Alkohol byl u řidičky vyloučen dechovou zkouškou přístrojem Dräger. Způsobené škody byly vyčísleny na 23 000 korun (z toho cca 13 000 korun na oplocení domů).

nprap. Vladislava Čejková

 

vytisknout  e-mailem