Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehody

Prachatice – V pátek skončil opilý řidič s vozidlem na střeše, včera policisté vyjížděli k nedání přednosti v jízdě a dnes narazila řidička s vozidlem do stromu. (Hlasová schránka 974 236 116)  

Dopravní policisté vyjížděli v sobotu o půl sedmé ráno k dopravní nehodě, ke které došlo v obci Těšovice. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla Škoda Fabia, který se v místě nehody nechoval ohleduplně a ukázněně, nepřizpůsobil rychlost svého vozidla svým schopnostem, vlastnostem vozidla a jiným okolnostem, následkem čehož po projetí levotočivé zatáčky vyjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde se vozidlo střetlo s kamennou zdí u domu, od které bylo odraženo zpět na komunikaci, kde zůstalo ležet na střeše. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Řidiči policisté naměřili téměř jedno promile alkoholu v dechu. Hmotná škoda na vozidle a zdi je odhadem 112 000 korun.

 

 


Druhá dopravní nehoda se stala včera v sedmnáct hodin na silnici II. třídy číslo 145, v katastru obce Stachy. Ze zavinění dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič vozidla Hyundai, který při vjíždění z vedlejší pozemní komunikace nerespektoval svislé dopravní značení „Dej přednost v jízdě“, následkem čehož došlo ke střetu levé přední části vozidla Hyundai s přední částí vozidla Peugeot 207 jedoucím po hlavní silnici. Při nehodě došlo ke zranění spolujezdkyně vozidla Hyundai. Alkohol u obou řidičů negativní. Hmotná škoda na vozidlech je odhadem 170 000 korun.

 


Dnes po osmé hodině ranní vyjížděli policisté k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici II. třídy číslo 142 v katastru obce Velký Bor. Řidička nezvládla řízení osobního vozidla Škoda, se kterým narazila do stromu. Při nehodě utrpěla lehké zranění, se kterým byla převezena do nemocnice. Vozidlo zasahovalo po nehodě částečně do vozovky, proto byl do doby odstranění vozidla, provoz řízen kyvadlově.

Další informace k problematice cyklistů naleznete na stánkách kampaně „Zastav jízdu smrti“.
http://www.policie.cz/clanek/cykliste-ohrozeni-ucastnici-silnicniho-provozu.aspx
 

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz
3.června 2014
 

vytisknout  e-mailem