Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní nehodovost v březnu a prvním čtvrtletí

LOUNSKO - Během prvního čtvrtletí přišli o život tři lidé. 

Policisté řešili v uplynulém měsíci 79 dopravních nehod, které se staly na území lounského okresu. Jejich počet se oproti březnu roku 2020 snížil o 26. Kolize se naštěstí tentokrát obešly bez smrtelných následků a těžkých zranění. Sedm účastníků však bylo zraněno lehce. Celkové škody dosáhly částky cca 4,83 milionu korun a byly přibližně o 1,35 milionu nižší než v loňském březnu. Viníkům nehod byly uloženy pokuty ve výši 30.600 korun.

Ze statistiky vyplývá, že řidiči motorových vozidel zavinili 54 nehod, zatímco řidiči nemotorových vozidel a chodci zapříčinili po jedné nehodě. Na dalších 21 nehodách měla podíl zvěř. K dvěma kolizím došlo v důsledku závady na komunikaci. Mezi příčinami dominoval opět nesprávný způsob jízdy (36x), nepřiměřená rychlost (9x) a nedání přednosti v jízdě (9x). U Jedné nehody sehrál roli vliv alkoholu.

Na silnicích všech tříd se odehrálo celkem 46 střetů, k dalším jednatřiceti došlo na místních komunikacích a ke dvěma na dálnicích.

Za první tři měsíce letošního roku se na Lounsku stalo 301 dopravních nehod, u nichž zasahovali policisté. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku je to o 16 méně. O život přišli v prvním čtvrtletí při nehodách tři lidé, čtyři osoby byly zraněny těžce a čtyřicet šest utrpělo lehká zranění. Celkové škody se vyšplhaly na více než 21 milionů korun a byly o 8 milionů nižší než v prvním čtvrtletí předchozího roku. Řidičů, u nichž policisté po nehodě zjistili ovlivnění alkoholem, bylo pět. Většinu nehod zavinili řidiči motorových vozidel (232), a to především nesprávným způsobem jízdy (127x) a nepřiměřenou rychlostí (69x). Dva střety zapříčinili chodci, k jedné nehodě došlo kvůli řidiči nemotorového vozidla. Střetů se zvěří bylo zaznamenáno celkem 63, nehody způsobené závadou komunikace byly dvě, jedna nehoda vznikla z jiné příčiny.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 6. dubna 2021

vytisknout  e-mailem