Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za dny 22. - 24. 7. 2011

Tábor - Tragický víkend, 14 dopravních nehod. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod         5 / 9
Počet LZ / TZ / US osob                                             3 / 2 / 1
Hmotné škody                                                             790 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                      nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti v jízdě
 
Tragickou dopravní nehodou uplynulého víkendu byl čelní střet motocyklistky (24) s dodávkovým vozidlem na hlavním silničním tahu 1/19 mezi obcemi Lejčkov a Obrataň, konkrétně v prostoru křižovatky se silnicí č. 129 (odbočka směr Pacov), ke kterému došlo krátce po jedné hodině odpolední neděle dne 24. července 2011. Řidič (43) vozu Ford Tranzit, jedoucí ve směru od Tábora, nedal při odbočování vlevo přednost motocyklistce na stroji značky Yamaha, jedoucí po hlavní komunikaci ve směru od Pelhřimova. Dívka utrpěla zranění neslučitelná se životem. Škoda na vozidlech byla odhadnuta na celkovou částku 100 000 korun. Následné šetření policistů ukázalo, že řidič dodávky usedl za volant svého vozu po požití alkoholu. Dechová zkouška prokázala hodnotu 2,58 promile. Ze svého jednání se následně bude zodpovídat před soudem, kde mu hrozí až trest odnětí svobody na dobu až šesti let.
Další vážnou dopravní nehodou z uvedeného výčtu je čelní střet osobního vozidla tovární značky Hyundai Getz s nákladním vozidlem tovární značky Mercedes, ke kterému došlo pátečního rána dne 22. července 2011 na silnici druhé třídy mezi obcemi Malšice a Všechlapy na Bechyňsku. Nehoda si vyžádala jedno těžké a jedno lehké zranění osob. Příčinou nehody byl nesprávný způsob jízdy, škoda na vozidlech byla odhadnuta na souhrnnou částku ve výši 380 000 korun. Konkrétní zavinění jednotlivých účastníků je předmětem následného policejního šetření. Silnice byla v místě nehody neprůjezdná téměř po celé páteční dopoledne.
Další zranění utrpěl o tomto víkendu chodec, který se před třetí hodinou ranní neděle dne 24. července 2011 pohyboval po hlavním silničním tahu 1/3 mezi městy Sezimovo Ústí a Planá nad Lužnicí. Po kolizi s projíždějícím vozidlem utrpěl vážná poranění, která si vyžádala zákrok zdravotnické záchranné služby a následný převoz mladého muže do nemocnice. Dle prvotního zjištění by se mělo jednat o nehodu nezaviněnou řidičem. Událost je předmětem dalšího šetření policistů.
Další lehká zranění utrpěl v sobotu dne 23. července 2011 cyklista po kolizi s osobním vozidlem na silnici v katastru obce Řípec a téhož dne i řidička, která se svým osobním vozidlem havarovala na silnici v obci Oldřichov.
Dalších devět dopravních nehod se již obešlo bez újmy na zdraví či životě osob a byly tak po poskytnutí součinnosti policistů vyřešeny sepsáním europrotokolů.
DN 24.7.Lejčkov.JPG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
25. července 2011

vytisknout  e-mailem