Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 6. 12. 2010

Tábor - Pozor na náledí. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        3 / 4
Počet LZ / TZ / US osob                                              0 / 0 / 0
Hmotné škody                                                              350 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních nehod                          nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost, nedání přednosti v jízdě
 
Hlásnými dopravními nehodami byly havárie dvou kamionů, kdy k první z nich došlo v dopoledních hodinách na silnici v katastru obce Dražice, ke druhé pak ve večerních hodinách na dálnici D3 v katastru obce Nemyšl. V prvním případě došlo k poškození lampy pouličního osvětlení, ve druhém pak k poškození svodidel, tedy ke škodě na jiném majetku tzv. další osoby. Třetí hlásnou dopravní nehodou byl střet dvou osobních vozidel na silnici v katastru obce Opařany, kdy následným šetřením bylo zjištěno, že jeden z účastníků není držitelem platného řidičského oprávnění. Další čtyři dopravní události, kterými byly kolize vždy dvou osobních vozidel, nepodléhaly oznamovací povinnosti hlásné dopravní nehody a byly tak po poskytnutí součinnosti policie vyřešeny sepsáním europrotokolů.
V odpoledních a večerních hodinách včerejšího dne pak policisté v návaznosti na změnu počasí vydali dopravní upozornění. Na silnicích II. a III. tříd se ve vyšších polohách okresu na sněhem pokrytých vozovkách tvořilo díky dešti náledí, kdy se tak mnohé úseky staly zejména pro kamiony nesjízdné. O situaci byla neprodleně informována správa a údržba silnic. Policisté i nadále sledují dopravní situaci a na webových stránkách www.policie.cz pod odkazem „Dopravní servis“ - „Dopravní informace“ poskytují o sjízdnosti silnic a případných dopravních nehodách aktuální informace.  
   
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
7. prosince 2010

vytisknout  e-mailem