Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní nehodovost na Lounsku

LOUNY – Dopravní nehodovost a uplynulá dopravní akce. 

Přehled dopravní nehodovosti od 11. 6. do 17. 6. 2018
Dvacátý čtvrtý týden roku přinesl na silnice lounského okresu 29 dopravních nehod. Můžeme hovořit o štěstí, protože statistiky ukazují, že se při nich nikdo nezranil vážně ani nezemřel. Jen 6 účastníků utrpělo lehké zranění. Celková škoda způsobená těmito kolizemi se vyšplhala až na 1 131 000 korun. Policisté odhalili přítomnost alkoholu v těle jednoho z řidičů. Nejčastější příčina dopravních nehod byl i v tomto týdnu způsob jízdy u 29 střetů.  Zvěř se připletla řidičům do cesty v 5 případech. Nepřiměřená rychlost mohla za kolize 2krát a nedání přednosti v jízdě 3krát.
O víkendu se přihodilo 11 dopravních nehod, při kterých nebyl ani jeden účastník zraněn. Škoda způsobená víkendovými kolizemi dosáhla částky 315 tisíc korun. Nesprávný způsob jízdy byl na vině 7 dopravních nehod. Jeden z řidičů nedal před nárazem přednost v jízdě a tři řidiči se na silnicích setkali s nemilými následky díky zvěři.

Výsledky dopravní akce
Lounští dopravní policisté se opět účastnili krajské dopravní akce. Téma bylo tentokrát směřováno na motorkáře. Tito řidiči jsou ve slunném a teplém období na silnicích hojně zastoupeni a při dopravních nehodách velice zranitelní. Na rozdíl od řidičů automobilů, kteří jsou v případě nárazu chráněni deformační zónou vozu, řidiči motocyklů jsou chráněni pouze přilbou a oblečením. Ve čtvrtek a v pátek však policisté nekontrolovali jen je. Jejich pozornosti neunikli ani řidiči automobilů, kteří nedodrželi pravidla silničního provozu. Dopravní policisté projednali 29 přestupků a uložili pokuty v celkové hodnotě 15 400 korun. Nejčastějším prohřeškem řidičům byla rychlost, v 17 případech. Například 2 řidiči se nevyhnuli ani pokutě za telefonování během jízdy a 3 nebyli připoutáni bezpečnostním pásem. S vozidlem, které mělo špatný technický stav, se vydali na cestu 3 provinilci.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
18. června 2018
 

vytisknout  e-mailem