Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost motorkářů

Jihočeský kraj - Na mnoha místech vyjeli motorkáři. Uvědomte si, že jsou opět mezi vámi! 

Za dva uplynulé dny, možná prvního jarního víkendu, řešili jihočeští dopravní policisté nejméně šest nehod motorkářů.

Nejvážnější se odehrála v sobotu odpoledne na silnici I/04, nedaleko obce Strážný. Muž středního věku jel na motocyklu tovární značky Honda, ve směru Strážný – Vimperk, kdy mu na křížení se silnicí III/14144, řidič užitkového vozidla tovární značky Fiat, pravděpodobně nedal přednost v jízdě a došlo ke střetu. Po nárazu motorkář padl na vozovku a způsobil se těžkou újmu na zdraví. Sám si přivolal lékařskou pomoc, a protože se jednalo o občana sousedního státu, zdravotníci ho převezli za hranice. Na místo vyjeli dopravní policisté Územního odboru Prachatice, kteří zadokumentovali dopravní nehodu a dle věcné příslušnosti jí předali kolegů z kriminální služby.

Další nehoda byla řešena v neděli dopoledne u obce Orlík nad Vltavou, kde u benzinové čerpací stanice jel řidič motocyklu z výjezdu na hlavní silnici /19, při rozjezdu na štěrku mu stroj podklouzl a i s ním spadl na vozovku. Poté vstal, nasedl a odjel domů do okresu Příbram. Zde nehodu oznámil na linku tísňového volání 158, neboť se zranil na horní polovině těla a nechal se převézt do zdravotnického zařízení. Případ vyšetřují písečtí dopravní policisté.

Policisté všechny nedočkavé motorkáře upozorňují, že na mnoha místech kraje nejsou silnice zcela čisté. Ve vyšších místech je stále námraza na krajnicích a značné množství posypu. Ani ve městech není situace o nic lepší. Po dlouhé zimě je mnoho komunikací poškozených, výtluky se objevují na křižovatkách, výjezdech z parkovišť apod.

Ne všichni řidiči si na vás brzy zvyknout a než zjistí ve zpětném zrcátku, že jste za nimi a chystáte se je předjet, mohou zbytečně vznikat krizové situace.

Myslete na svou obezřetnost a snažte se předvídat dopravní situace!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

6. března 2017

Odkazy do noveho okna

DN u obce Strážný I.

DN u obce Strážný I. 

Detailní náhled

DN u obce Strážný II.

DN u obce Strážný II. 

Detailní náhled

DN u obce Strážný III.

DN u obce Strážný III. 

Detailní náhled

DN u obce Strážný IV.

DN u obce Strážný IV. 

Detailní náhled

DN u obce Strážný V.

DN u obce Strážný V. 

Detailní náhled

DN u obce Strážný VI.

DN u obce Strážný VI. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem