Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní nehodovost

LOUNY - Starší řidič po převozu do nemocnice zemřel. 

Minulý týden vyjížděli policisté lounského okresu k 26 dopravním nehodám. Jeden člověk zemřel (viz níže) a sedm dalších osob utrpělo lehčí újmu na zdraví. Hmotná škoda byla vyčíslena na 2 050 000 Kč. O víkendu se z uvedeného počtu odehrálo 10 dopravních nehod, právě s jedním úmrtím a třemi lehce zraněnými osobami. Škoda byla odhadnuta na 526 000 Kč. Nejčastější příčiny: nesprávný způsob jízdy a střety se zvěří.

Dopravní nehoda, která skončila úmrtím řidiče, se odehrála v pátek 7. října na komunikaci I. třídy č. 6 mezi obcemi Bílenec a Petrohrad na Podbořansku. Krátce po 14. hodině jel řidič (47. ročník) osobního automobilu zn. Peugeot od Karlových Varů na Prahu a z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru. Vyjel za levý okraj komunikace, kde přední stranou vozidla narazil do stromu, a poté sjel ze silničního břehu do pole. Při nehodě utrpěl vážná zranění a vrtulníkem byl přepraven do nemocnice. Bohužel krátce po převozu zemřel. U řidiče bude provedena pitva, která určí přesnou příčinu smrti. Věc je v šetření lounských policistů.

V pátek dopoledne se odehrála dopravní nehoda se zraněním také u obce Koštice na Lounsku. Na komunikaci II. třídy č. 246, ve směru na Křesín, začal řidič (54. ročník) osobního automobilu zn. Škoda Octavia předjíždět nákladní automobil. V tu chvíli však jelo v protisměru vozidlo zn. Kia Ceed. Došlo ke střetu předních částí obou vozidel, přičemž řidič vozu (51. ročník) kia utrpěl společně se spolujezdkyní lehčí újmu na zdraví a oba byli převezeni do nemocnice. Provedenou dechovou zkouškou nezjistili policisté ani u jednoho z řidičů požití alkoholu. Nehoda je v šetření dopravní policie.

Alkohol stál za dopravní nehodou osobního automobilu zn. Škoda Octavia, která se udála v neděli večer poblíž Března u Postoloprt. Na komunikaci I/7, u sjezdu na Březno, havarovala do příkopu 34letá řidička. Naštěstí neutrpěla při nehodě vážná zranění. Záchrannou službou byla převezena do nemocnice na vyšetření. Dechovou zkouškou jí policisté naměřili téměř tři promile alkoholu. Přesnou hodnotu určí až výsledky rozboru krevního testu. Nehoda je v dalším šetření policie.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 10. října 2016    

vytisknout  e-mailem