Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dopravní nehodovost

TŘEBÍČSKO: "Řidiči, jezděte opatrně!" 

Třebíčští dopravní policisté řešili v měsíci listopadu celkem třicet dva dopravní nehod. Ve srovnání s loňským rokem jich bylo o dvě méně. Na štěstí nedošlo k žádnému úmrtí ani těžkému zranění. Dvacet dva osob bylo zraněno lehce. V loňském roce došlo v listopadu ke dvěma úmrtím, třem těžkým zraněním a devatenáct osob bylo zraněno lehce. Škoda na vozidlech byla v předešlém měsíci vyčíslena na 1.129.500 korun.


 

V letošním roce došlo na okrese Třebíč již k deseti tragickým dopravním nehodám, které si vyžádaly lidské životy.

Z tohoto důvodu třebíčská policie apeluje na řidiče, aby k jízdě použili jen takové vozidlo, které splňuje technické podmínky stanovené zvláštním právním předpisem. Měli by vždy dodržovat pravidla silničního provozu. S přicházejícím zimním obdobím nezapomínat na ranní námrazy a na nebezpečnou jízdní dráhu, která je v tomto období zasněžená a s možnými sněhovými jazyky. Proto je vždy důležité přizpůsobit rychlost jízdy všem okolnostem silničního provozu. Motorové vozidlo je mnohem bezpečnějším v tomto období se zimními pneumatikami. Průběžně kontrolovat technický stav vozidla a vždy používat bezpečnostní pásy. Nezapomínat na přednost chodců na vyznačených přechodech a být ohleduplní k cyklistům.


 

Od počátku letošního roku do dnešního dne došlo na našich silnicích již k 320 dopravním nehodám, což je o 49 více než za loňský rok. V roce 2010 došlo k deseti úmrtím, k devatenácti těžkým zraněním a dvě stě devatenácti zraněním lehkým. Za rok 2009 došlo ke dvěma úmrtím, k pětadvaceti těžkým zraněním a dvě stě dvaceti zraněním lehkým.

Škoda na vozidlech byla v letošním roce vyčíslena na 20.261.000 korun a v loňském roce na 18.184.100 korun. Opilých účastníků, kteří zavinili dopravní nehodu, bylo v letošním roce čtyřicet tři a v roce 2009 třicet sedm. Nejvíce dopravních nehod bylo zaviněno špatným způsobem jízdy a vysokou rychlostí.

 

por. Bc. Marcela Lavická, komisař

6. prosince 2010


 

vytisknout  e-mailem