Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní nehodovost

LOUNY - Do statistik se zapsala první smrtelná nehoda 

Minulý týden vyjížděli policisté lounského okresu celkem k 25 dopravním nehodám, při kterých zemřel jeden člověk a tři osoby utrpěly lehčí zranění. Hmotná škoda byla vyčíslena na 1 553 000 Kč. Z uvedeného počtu se 12 nehod odehrálo o víkendu. Právě při jedné havárii zahynul řidič vozidla. Další jeden člověk byl při víkendových nehodách lehce zraněn. Způsobená škoda byla odhadnuta na 914 000 Kč. Nejčastější příčiny: nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost a nedání přednosti.

Tragická nehoda, která si vyžádala smrt 39letého muže, se odehrála v neděli, 10. února, poblíž obce Chlumčany u Loun. Řidič s osobním vozidlem zn. Peugeot 406 jel po silnici I. třídy č. 7, ve směru od Prahy na Chomutov, když z dosud neznámých příčin narazil za odbočkou na Chlumčany nejprve do svodidel. Následně přejel přes svodidla na travnatý svah, narazil do dvou stromů a zůstal na střeše pod svahem. Přivolaný lékař již bohužel jen mohl konstatovat smrt. Ve věci byla nařízena soudní pitva na přesné zjištění příčiny smrti. Další příčiny a okolnosti této dopravní nehody vyšetřují lounští kriminalisté. 

Jedná se vůbec o první dopravní nehodu, při které v letošním roce zemřel člověk. V loňském roce jsme zaevidovali za toto období již tři smrtelné nehody. Za celý rok 2012 zemřelo na silnicích lounského okresu celkem 12 lidí.   

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 11. února 2013

 

vytisknout  e-mailem