Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost

Jihočeský kraj - Jindřichův Hradec - Poslední den letních prázdnin přinesl komplikace na komunikacích. 

Dvě vážné dopravní nehody vyšetřovali včera během dne dopravní policisté Územního odboru Jindřichův Hradec.

Po 10:00 hod. jel řidič nákladního vozidla tovární značky Man, po silnici I/24 mezi obcemi Třeboň a Lomnice nad Lužnicí. V místech u rybníku Kaňon došlo z dosud nezjištěných důvodů k uvolnění kola tahače na levé straně, které sjelo po silnici a narazilo do přední části protijedoucího osobního vozidla tovární značky Nissan Patrol. Ten poté havaroval mimo komunikaci.  Řidič osobního vozidla byl lehce zraněn, kdy ho osádka Zdravotnické záchranné služby ošetřila.

Provoz na místě byl řízen kyvadlově.

 

Druhá, vážnější nehoda s několika zraněnými osobami se odehrála v 15:00 hod., na výjezdu z obce Dačice směrem na Jemnici. Zde jel mladý řidič, po silnici II/408, s osobním vozidlem tovární značky Audi A4, kdy po projetí pravotočivou zatáčkou pravděpodobně nevěnoval náležitou pozornost řízení, vjel do protisměrné části vozovky, kde levou přední částí narazil do protijedoucího vozidla tovární značky Volkswagen New Beetle. Po střetu se silnice stala zcela neprůjezdná, naštěstí  se jen lehce zranily všechny osoby v obou vozidlech a to jak řidič vozidla Audi, tak čtyři dívky ve vozidle Volkswagen. Na místo se dostavily, kromě dopravních policistů a policistů z obvodního oddělení Dačice, i vozidla Zdravotnické záchranné služby s leteckou záchrannou službou.

Komunikace byla zcela uzavřena do cca 19:00 hod, objízdný směr byl veden po okolních místních silničních směrech.

Poslední srpnový den se bohužel nesl v dopravních nehodách, kdy policisté v Jihočeském kraji řešili 17 dopravních nehod s jedním těžkým zraněním (v Dačicích) a 8 lehce zraněných osob.

Dopravní policisté za dva letní prázdninové měsíce řešili 927 dopravních nehod, kdy 11 osob zemřelo, 46 osob se zranilo těžce a 453 osob se zranilo lehce.

Pro mnoho účastníků silničního provozu však doba dovolených neskončila a pokračují po svých cestách jak v tuzemsku, tak i směrem do zahraniční. Vždy předvídejte a myslete na šťastný návrat!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

1. září 2016

Odkazy do noveho okna

DN u Třeboně I.

DN u Třeboně I. 

Detailní náhled

DN u Třeboně II.

DN u Třeboně II. 

Detailní náhled

DN u Třeboně III.

DN u Třeboně III. 

Detailní náhled

DN v Dačicích I.

DN v Dačicích I. 

Detailní náhled

DN v Dačicích II

DN v Dačicích II 

Detailní náhled

DN v Dačicích III

DN v Dačicích III 

Detailní náhled

DN v Dačicích IV

DN v Dačicích IV 

Detailní náhled

DN v Dačicích V

DN v Dačicích V 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem