Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost 23. 1. 2016

Jihočeský kraj - Vytrvalé sněžení ovlivnilo jízdu řidičů. Jeden z nich zastavil až v shopu BČS u Mezna. 

Noční a dopolední vytrvalé sněžení v Jihočeském kraji přineslo i zvýšený počet dopravních nehod. Od rána šetří dopravní policisté ve všech regionech více jak tři desítky nehod, kdy naštěstí nevznikla žádná větší újma na zdraví. Českobudějovičtí dopravní policisté zatím vyšetřovali pouze jednu nehodu s lehkým zraněním a to v obci Češňovice, na silnici I/20 u BČS, kde střetla dvě vozidla. O zraněnou osobu se postarali zdravotnici.

Nehoda s větším počtem zúčastněných vozidel byla vyšetřována v Českých Budějovicích, ul. Na Dlouhé louce, kde se srazila čtyři vozidla, kdy pravděpodobně řidiči nedodrželi rychlost jízdy stavu a povaze zasněžené vozovky a také vzdálenost mezi sebou.

Dálniční policisté vyšetřují dopravní nehodu na rozhraní Jihočeského a Středočeského kraje, na benzinové čerpací stanici v katastru obce Mezno. Krátce po 10:00 hod. jel řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia, kdy pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze zasněžené vozovky a svým schopnostem, vjel do prostoru stojanů, kde narazil svou pravou stranou do opláštění sloupu. Poté pokračoval přímo do shopu BČS, kde se vozidlo zarazilo o prodejní stojany. Ve vozidle ani v prodejně nebyl nikdo zraněn, pouze vznikla větší škoda, která byla předběžně stanovena na 900 000 korun. Kromě vozidla Škoda byl poškozen ještě u stojanu stojící osobní automobil tovární značky Mercedes Benz, na který se převrátil odpadkový koš.

Policisté upozorňují řidiče, aby i v následujících dnech sledovali předpověď počasí a na silnicích přizpůsobili rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a také svým schopnostem, protože ne každý řidič dokáže bezpečně jezdit na sněhu a ledu. Jízdy se zimní výbavou je přímou povinností!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

23. ledna 2016

Odkazy do noveho okna

DN u Mezna I.

DN u Mezna I. 

Detailní náhled

DN u Mezna II.

DN u Mezna II. 

Detailní náhled

DN u Mezna III.

DN u Mezna III. 

Detailní náhled

DN u Mezna IV.

DN u Mezna IV. 

Detailní náhled

DN u Mezna V.

DN u Mezna V. 

Detailní náhled

DN u Mezna VI.

DN u Mezna VI. 

Detailní náhled

DN u Mezna VII.

DN u Mezna VII. 

Detailní náhled

DN u Mezna VIII.

DN u Mezna VIII. 

Detailní náhled

DN u Mezna IX.

DN u Mezna IX. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem