Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní nehodovost

LOUNY - Dopravní nehody si vyžádaly již dvacátou oběť. 

Minulý týden došlo na silnicích lounského okresu celkem k 21 dopravním nehodám. Bohužel při jedné z nich zemřel člověk (více zde), při dalších nehodách byla jedna osoba těžce a dvě lehce zraněny. Celková škoda činí 1 476 000 Kč. Z uvedeného počtu se 11 nehod odehrálo o víkendu. Právě v pátek se udála tragická nehoda se smrtelným zraněním. Další zranění, jedno těžké a dvě lehká, připadla rovněž na víkend. Škoda byla odhadnuta na 1 085 000 Kč. Nejčastější příčiny: nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti a nepřiměřená rychlost.

V letošním roce zemřelo při dopravních nehodách v lounském okrese již dvacet lidí. Policisté nabádají řidiče, aby jezdili opatrně a byli v silničním provozu ohleduplní k ostatním účastníkům. S nástupem zimy se zhorší povětrnostní podmínky, silnice budou namrzlé a kluzké, a o to víc bude nutné větší obezřetnosti. 

Policisté i v minulém týdnu prováděli na silnicích lounského okresu dopravně bezpečnostní akce a bohužel opět pokutovali neukázněné řidiče. Například ve středu, při dopravní akci, rozdali 14 pokut. Řidiči porušovali rychlost, neměli v pořádku technický stav, nepoužili bezpečnostní pásy či telefonovali za jízdy. Další podobné akce policisté plánují i v příštích dnech.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 1. prosince 2014

    

vytisknout  e-mailem