Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehoda v protisměru

České Budějovice - Žena za volantem vozu Hyundai si zřejmě spletla směr jízdy. 

Českobudějovičtí dopravní policisté vyšetřují dopravní nehodu se zraněním dvou osob na silnici I/20 na okraji krajské metropole. V neděli 24. března 2024 v 14:00 hod. jela řidička s osobním motorovým vozidlem tovární značky Hyundai I10 v místní části České Vrbné ve směru od ulice Husova třída na křižovatku se silnicí I/20, kde odbočila vlevo, kde však neobjela dělící pás a vjela do protisměrné dvoupruhové silnice směřující od obce Dasný na České Budějovice. V tu chvíli zde proti ní jela dvě osobní motorová vozidla, obě tovární značky Škoda Octavia, přičemž první řidič na protijedoucí vozidlo reagoval snížením rychlosti, kdy na toto nestihla zareagovat řidička druhé vozu a zezadu do něj narazila.

Při dopravní nehodě se lehce zranili dva spolucestující z prvního vozidla Škoda Octavia. Policisté museli po dobu vyšetřování nehody uzavřít průjezd od tzv. bavorovického mostu na České Budějovice a řídit jízdu všech vozidel kyvadlově do protisměru.

Řidička korejského vozu je podezřelá ze spáchání přestupku dle ustanovení § 125c odst. 1 písm. k) zákona č. 361/2000 Sb., ve znění pozdějších změn.

V této souvislosti připomínáme všem řidičům, aby dbali zvýšené opatrnosti při jízdě v jízdních pruzích a dodržovali ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

4. dubna 2024

Odkazy do noveho okna

DN na silnici I-20 1

DN na silnici I-20 1 

Detailní náhled

DN na silnici I-20 2

DN na silnici I-20 2 

Detailní náhled

DN na silnici I-20 3

DN na silnici I-20 3 

Detailní náhled

DN na silnici I-20 4

DN na silnici I-20 4 

Detailní náhled

DN na silnici I-20 5

DN na silnici I-20 5 

Detailní náhled

DN na silnici i-20 6

DN na silnici i-20 6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem