Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda v Kostelci nad Černými lesy

KOLÍNSKO - Jedna osoba zůstala ve vozidle zaklíněná. 

V pondělí 28. srpna, po 19. hodině, vyjížděli policisté, ale i ostatní složky IZS k dopravní nehodě v Kostelci nad Černými lesy, kde zůstala ve vozidle zaklíněná řidička.

Nehoda se stala na silnici III. třídy v ulici Pražská. Řidič osobního vozidla Mercedes, 30letý muž, který jel ve směru na obec Kozojedy pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a v pravotočivé zatáčce dostal smyk na mokré vozovce, přejel do protisměru a tam se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Škoda, které řídila 47letá žena. Nárazem bylo vozidlo Škoda odmrštěno mimo komunikaci, kde narazilo do plotu a řidička zůstala ve vozidle zaklíněná. Pomoci ven jí museli až přivolaní hasiči. Žena naštěstí neutrpěla vážná zranění a byla převezena do pražské nemocnice. 30letého řidiče z druhého vozidla ani jeho spolujezdkyni nebylo nutné ošetřit, proto byli posádkou ZZS ponecháni na místě. 

Policisté u obou řidičů provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která u obou vyloučila požití alkoholu před jízdou.

Přesné příčiny a okolnosti dopravní nehody budou nyní předmětem šetření kolínských dopravních policistů.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
29. srpna 2023

vytisknout  e-mailem