Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dopravní nehoda ucpala dálnici D1

KRAJ: Doplnění informací sobotní tragické nehody 

Ve čtvrt na čtyři odpoledne přijali operátoři linky 112 oznámení o dopravní nehodě na dálnici D1 - 190. kilometr ve směru na Vyškov. Na místo ihned vyrazili policisté, hasiči i záchranná služba. Z prvotních informací vyplývá, že došlo ke kolizi kamionu a zatím blíže nezjištěného počtu vozidel.

Dálnice je průjezdná částečně se zvýšenou opatrností jedním jízdním pruhem. Policie České republiky vyzývá řidiče motorových vozidel ke zvýšené opatrnosti a trpělivosti, aby nedošlo k dalším zbytečným nehodám. 

Aktualizace 10. října  v 16.40 hodin:

V tomto okamžiku je dálnice D1 neprůjezdná. Z předběžných informací vyplývá, že došlo ke kolizi kamionu a osobního vozu. Na místě zůstaly dvě mrtvé osoby. Všem řidičům cestujícím po dálnici D1 ve směru na Brno policie doporučuje objízdnou trasu přes Kývalku - Ivančice-Ořechov a Modřice. Pozor! Trasa přes Bosonohy nelze a neprůjezdná je i trasa přes Popůvky.

 

Aktualizace 10. října v 18.00 hodin:

Dle upřesnění operačního střediska Policie České republiky lze k nešťastné události uvést, že došlo ke kolizi kamionu a osobního vozu, obě vozidla měla slovenskou registrační značku.  Při dopravní nehodě došlo také k poškození dalšího osobního vozidla, které bylo poškozeno letícími úlomky z havarovaného vozu. Bilance je mimořádně tragická: dva spolujezdci z osobního vozidla BMW (pozor oprava) nehodu nepřežili, řidič osobního i nákladního vozidla byli transportováni do nemocnice. Stupeň zranění zatím není znám. Z havarovaného nákladního vozu došlo k vysypání nákladu, došlo i poškození sloupu dálnice. Na místě pracovali policisté dvou dálničních oddělení (Chrlice, Domašov). Současně na místě pracoval mimo hasiče a záchrannou službu rovněž policejní vyšetřovatel. Příčina dopravní nehody se závažnými následky je v šetření, zatím byla jako předběžná příčina dopravní nehody rychlost osobního vozidla. Odklon je prováděn za asistence Policie České republiky a to na exitu 182. km dálnice D1. 

 Aktualizace  10. října 2009 v 19.00 hodin:

Zranění řidiče kamionu je  naštěstí jen lehčí. V tomto okamžiku došlo k provizornímu zprůjezdnění levého jízdního pruhu ve směru na Brno, zatím pouze pro osobní vozidla. Policisté předpokládají, že kamiony se budou moci rozjet po půl osmé večerní.  Oprava: havarované vozidlo je tmavě modrý osobní vůz tovární značky BMW.  Policie České republiky vyzývá všechny řidiče v rozjíždějící se koloně, aby dbali zvýšené opatrnosti a pokynů policie. 

Aktualizace 11. října 2009 v 9.30 hodin:

       Včerejší dopravní nehoda ochromila provoz na dálnici D1 ve směru na Brno. Na 190. kilometru dálnice vyhasly dva životy spolujezdkyň z osobního vozu. Jednalo se o dvě mladé ženy - cizinky (25 a 28 let). Čtyřiatřicetiletý řidič BMW byl stejně jako čtyřiačtyřicetiletý řidič kamionu rovněž cizím státním příslušníkem. Cestou Policejního prezdia Policie ČR byl vyrozuměn o celé události zastupitelský úřad Slovenska.

      Provoz vozidel se po dopravní nehodě na několik hodin zcela zastavil. Od sedmé hodiny večerní se pomaličku rozjela vozidla osobní a patnáct minut před osmou večerní byla zrušena objízdná trasa na exitu 182. km a zcela zprovozněna dálnice D1 ve všech pruzích i pro nákladní dopravu. Provoz byl na stupni 4-5, následně se situace zlepšila  na 3. až 4. stupeň.  Policie České republiky vyzývá řidiče, aby v neděli při návratu z víkendu byli mimořádně ostražití, jezdili předepsanou rychlostí, aby nedošlo k žádné další tragédii na našich silnicích. 

Zpracovala: mjr. PhDr. Soňa Svobodová

vytisknout  e-mailem