Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehoda u Cepu

Jindřichův Hradec - Suchdolsko - Žádáme o pomoc při objasnění dopravní nehody a vyhledání řidiče - AKTUALIZACE INFORMACE! 

Od včerejšího rána vyšetřují jindřichohradečtí policisté dopravní nehodu, kdy bylo na silnici III/1501 ve směru od Majdaleny na Cep, kdy asi 2,5 km za Majdalenou na rozcestí "U Červeného kříže" nalezeno havarované osobní vozidlo tovární značky Škoda Fabia. Dle zajištěných stop pravděpodobně řidič při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu pozemní komunikace a jiným okolnostem, které bylo možno předvídat, po projetí zatáčky vyjel na pravou nezpevněnou krajnici, kde se vozidlo dostalo do smyku, v kterém vyjelo přes celou šíři vozovky vlevo mimo komunikaci, kde narazilo do několika vzrostlých stromů. Nárazem byl jeden stromů přeražen a upadl přes celou šíři vozovky a vozidlo skončilo vpravo mimo vozovku. Po dopravní nehodě podezřelý řidič místo bez splnění zákonných podmínek opustil.

Policisté následně zjistili majitele vozidla a hledali ho v místě trvalého bydliště, kde však rodina o něm nemá žádné informace. Sami následně požádali policisty o pomoc při pátrání po pohřešovaném – viz odkaz https://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=15020525200203

Po uvedeném muži již pátráme druhý den, zatím bez pozitivního výsledku, kdy se do akce zapojilo několik desítek policistů, hasičů i místních dobrovolníků. Použili jsme i policejní vrtulník s termovizí.

V té souvislosti opakovaně žádáme hromadné sdělovací prostředky a veřejnost, kdo byl měl jakékoli poznatky jak k popsané dopravní nehodě, mohl řidiči pomoc nebo přímo věděl, kde se pohřešovaný nachází, ať nás kontaktuje na lince tísňového volání 158.

Děkujeme.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

26. května 2020

AKTUALIZACE Z 28. KVĚTNA 2020

Dnes dopoledne se na základě několikadenní pátrací akce desítek policistů a dobrovolníku, a také díky medializaci, podařilo vypátrat pohyb pohřešovaného mladého muže. Ten byl poznám spoluiobčany na vlakové zastávce v Třeboni, kdy ho následně zajistili policisté a převezli na obvodní oddělení. Mladík byl bez zjevného zranění. Policisté ho vyslechli k dopravní nehodě a jeho pobytu od pondělí až do dnešního dne.

Děkujeme za vaši pomoc, které si velmi vážíme.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

28. května 2020

Odkazy do noveho okna

DN u Cepu 1.

DN u Cepu 1. 

Detailní náhled

DN u Cepu 2.

DN u Cepu 2. 

Detailní náhled

DN u Cepu 3.

DN u Cepu 3. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem