Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda s tragickým následkem na Brandýsku

Praha venkov – Východ – Při havárii řidič vozidla narazil do stromu. 

Krátce před půlnocí svátečního dne 1. května, mezi obcemi Sluhy a Veliký Brázdim, vyjížděly složky integrovaného záchranného systému k havárii osobního vozidla. Pětadvacetiletý řidič nezvládl řízení a s vozem vyjel mimo silnici, kde narazil do stromu. Následkům způsobeného zranění na místě podlehl. Veškeré příčiny a okolnosti této tragické nehody jsou nyní předmětem šetření brandýských policistů.

Policisté apelují na řidiče, aby se plně věnovali řízení a dění v silničním provozu. 

S nástupem jara a teplejšího počasí nám odpadá obava z jízdy na silnicích v zimních podmínkách. Sníh a námrazy byly jistě určitým stupněm rizika nehodovosti účastníků silničního provozu. Zřejmě právě proto většina řidičů svoji jízdu těmto podmínkám přizpůsobuje a jezdí opatrněji. S příchodem jara mnoho řidičů více riskuje, a s předpokladem suchého povrchu silnice je i způsob jejich jízdy svižnější a razantnější. To může být jednou z příčin dopravní nehody. Častým přestupkem v dopravě, a tím zároveň další možnou příčinou zavinění dopravní nehody, je používání mobilních telefonů za jízdy.

Dodržujme všechna pravidla a právní předpisy, buďme opatrní, obezřetní, tolerantní vůči druhým, abychom se z našich cest bezpečně vrátili.

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – východ
3.5. 2019

vytisknout  e-mailem