Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehoda s tragickým následkem

Tábor – Košice – Zraněná žena v nemocnici zemřela. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce před desátou hodinou dopolední pondělí dne 14. srpna 2017 se na silnici třetí třídy v katastru obce Košice na Táborsku stala dopravní nehoda. Na rovném úseku za Košicemi ve směru na Tučapy se bočně střetla dvě protijedoucí vozidla, a to Škoda Fabia combi tmavě zelené barvy a Isuzu D – Max stříbrné barvy. Škodovka, jedoucí ve směru na Tučapy, sjela po střetu do pravého silničního příkopu, kde narazila do stromu. Ve vozidle došlo ke zranění dvou osob. Řidič (73) byl převezen sanitou ZZS do táborské nemocnice, jeho spolujezdkyně shodného věku byla vrtulníkem LZS transportována do českobudějovické nemocnice. Řidič vozidla značky Isuzu vyvázl z nehody bez zranění. Přesnou příčinu, průběh a míru zavinění nehody šetřili táborští dopravní policisté. Souhrnnou hmotnou škodu na vozidlech odhadli na částku 100 000 korun.

Včerejšího večera pak přišla smutná zpráva. Spolujezdkyně (73) ze Škody Fabia v českobudějovické nemocnici zemřela. Případ si proto převzali táborští kriminalisté. K objektivnímu posouzení všech skutečností nařídili u zesnulé soudní pitvu. Případ šetří jako trestný čin usmrcení z nedbalosti.

Žádáme tímto každého, kdo mohl být svědkem této dopravního nehody, případně by měl k jízdě uvedených vozidel v úseku mezi obcemi Košice a Tučapy jakékoliv důvodné poznatky, aby je předal policistům na telefonních číslech 974 238 250, 974 238 111 či policejní lince 158. Děkujeme.

Uvedená žena se tak v tomto roce stala již bohužel 31. obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích.    

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz , krpc.pio@pcr.cz

16. srpna 2017 

Odkazy do noveho okna

SDN - 2xOA - Košice - 01

SDN - 2xOA - Košice - 01 

Detailní náhled

SDN - 2xOA - Košice - 02

SDN - 2xOA - Košice - 02 

Detailní náhled

SDN - 2xOA - Košice - 03

SDN - 2xOA - Košice - 03 

Detailní náhled

SDN - 2xOA - Košice - 04

SDN - 2xOA - Košice - 04 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem