Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehoda s těžkým zraněním

Dnešního dne, čtyřicet minut po deváté hodině ranní, došlo u světlené křižovatky Diamant v Českých Budějovicích k vážné dopravní nehodě.  

Dvaačtyřicetiletého řidiče Škody Felicie, jedoucího v uvedené době v levém jízdním pruhu po Strakonické ulici, od Plzeňské ulice směrem ke zmiňované světlené křižovatce ohrozil – vytlačil dosud nezjištěný řidič, s nezjištěným vozidlem modré barvy ( zřejmě v combi provedení ) do protisměru a došlo ke střetu s protijedoucím nákladním vozidlem tov.zn. Nissan . Dosud nezjištěný řidič, viník dopravní nehody, z místa ujel. V důsledku střetu utrpěl řidič vozidla Škoda Felicia, který musel být z vozidla vyproštěn speciální technikou za asistence HZS, vážné poranění obličejové části hlavy a poranění dolních končetin. S těžkým zraněním byl následně převezen vozidlem RZS do českobudějovické nemocnice k dalšímu ošetření. Alkohol byl provedenou orientační dechovou zkouškou vyloučen. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla ohledáním zjištěna ani uplatněna.
Výše vzniklé škody celkem se odhaduje předběžně na 140 000 korun.
Žádáme případné svědky uvedené dopravní nehody, kteří by mohli podat bližší informace k jejím okolnostem a příčině, aby se přihlásili buď osobně na Skupině dopravních nehod Okresního ředitelství PČR v Českých Budějovicích, na lince 158 nebo na telefonním čísle 974 226 588 - stálá služba Skupiny dopravních nehod . Svým svědectvím tak napomůžete ke zjištění dalších informací k nehodovému ději . Děkujeme.
V důsledku dopravní nehody byla Strakonická třída a to od Plzeňské ulice až po ulici Na Dlouhé louce po dobu následujících třech hodin obousměrně uzavřena.

vytisknout  e-mailem