Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehoda pod vlivem návykových látek

České Budějovice - Mladík havaroval s vozidlem do vypuštěného rybníku 

Českobudějovičtí dopravní policisté řeší včerejší dopravní nehodu na okraji Trhových Svinů, kdy bylo nalezeno havarované osobní vozidlo tovární značky Škoda Octavia ve vypuštěném rybníku. Na místo byli nejprve vysláni místní policisté, kteří zjistili majitele vozidla a poté vyžádali výjezd Skupiny dopravní nehod.

Šetřením prokázali, že řidič (roč. 2003) uvedeného vozidla jel nedělní noci po ulici Samota, kdy pravděpodobně při projíždění levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavu a povaze komunikace, s vozem vjel vlevo mimo pozemní komunikaci, kde porazil elektroměr (kapličku) a poté vjel do vypuštěného rybníku. Od nehody odešel společně s dalšími osobami a nehodu oznámil až v ranních hodinách pracovník společnosti dodávající elektrické energie.

Mladého muže, který se k vozidlu dostavil, vyzvali k provedení testu na zjištění návykové látky v dechu, kdy měření přístrojem Dräger (i po několika hodinách od nehody) vykázalo pozitivní výsledek. Následný odběr biologického materiálu odmítl. Poté ho vyzvali k testu na zjištění drog, kdy výsledek byl pozitivní na syntetické látky.

Řidiči byl zadržen řidičský průkaz a ve věci je vedeno vyšetřování pro naplnění skutkové podstaty přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

12. července 2022

Odkazy do noveho okna

DN s AL u Tr. Svinů 1.

DN s AL u Tr. Svinů 1. 

Detailní náhled

DN s AL u Tr. Svinů 2.

DN s AL u Tr. Svinů 2. 

Detailní náhled

DN s AL u Tr. Svinů 3.

DN s AL u Tr. Svinů 3. 

Detailní náhled

DN s AL u Tr. Svinů 4.

DN s AL u Tr. Svinů 4. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem