Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopravní nehoda na Jižní Spojce - aktualizace k 16.20 hod.

Ve středu krátce po jedenácté hodině dopolední vyjížděli policisté k dopravní nehodě dvou nákladních vozidel. K té došlo na nájezdu na Jižní Spojku ve směru od ulice Spořilovská na Hradec Králové.  

Z jednoho vozidla se vysypaly sudy s odpadními barvami, které zablokovaly pravý a prostřední jízdní pruh. Barva vytekla na plochu asi 20 m2. Na místo tak byli přivoláni hasiči na úklid. Následně bylo celé místo nehody uzavřeno a policisté začali odklánět dopravu před odbočkou na Spořilovskou po Záběhlické, odtud zpět na nájezd na Jižní Spojku nebo dále na Vršovickou. Vozidla, která zůstala stát v zácpě, odkláněli policisté protisměrem. Začala probíhat překládka nákladu. Úklidové práce potrvají dle posledních odhadů ještě asi dvě až tři hodiny.
 
V půl druhé odpoledne vzlétl vrtulník, aby celou situaci monitoroval. V současné době je odbočka na Chodov zcela zablokována kamióny. Kolona se začíná tvořit také na Pražském okruhu u sjezdu na Ořech. Od místa nehody se vytvořila kolona až k pátému kilometru dálnice D1 ve směru do Prahy.  
V této souvislosti pražští policisté úzce spolupracují s kolegy ze Středočeského kraje. Ti odklonili dopravu kamiónů na dálnici D5 ve směru do Prahy, aby se situace na Jižní Spojce ještě více nekomplikovala.
 
Krátce před tři čtvrtě na čtyři sahal konec kolony kamiónů na ulici Novořeporyjská ve směru do centra k odbočce na Ořech. Na ulici Strakonické ve směru do centra sahala kolona k mostu Inteligence, v opačném směru k ulici U Lihovaru. Na ulici Dobříšská ve směru z centra byl konec kolony za Zlíchovským tunelem.
 
Krátce po šestnácté hodině sahala kolona na Spořilovské ulici ve směru do centra až k Průhonicím. Jižní Spojka v opačném směru od Prahy 9 na Barrandovský most byla bez problémů průjezdná. 
Deset minut před půl pátou odpolední byl v místě nehody zprůjezdněn levý jízdní pruh.

vytisknout  e-mailem