Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehoda na dálničním sjezdu

KRAJ – Jeden z řidičů z místa nehody ujel. 

V pondělí 6. dubna 2020 přijali policisté z dálničního oddělení PRAVY oznámení o dopravní nehodě, která se stala krátce po jedné hodině odpoledne na sjezdové a nájezdové větvi exitu 50 dálnice D11.

Dosud neznámý řidič osobního automobilu ŠKODA Octavia zatím z nezjištěných důvodů při sjezdu z dálnice zřejmě vlivem vysoké rychlosti vyjel v pravotočivé zatáčce do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem MERCEDES Sprinter.

Následně viník z místa nehody odjel, aniž by učinil opatření daná mu zákonem. Na místě policisté provedli dechovou zkoušku druhého z řidičů, která přítomnost alkoholu v dechu vyloučila.

Na vozidle vznikla hmotná škoda v celkové hodnotě zhruba 25 tisíc korun.

Dálniční policie se dále věnuje šetření veškerých okolností nehody.

Žádáme svědky, kteří by mohli poskytnout záznamy z palubních kamer či jakékoliv další informace k nehodě, aby zavolali na bezplatnou linku 158.

Současně policisté připomínají, jak se zachovat, jste-li účastníkem dopravní nehody, nebo jejím svědkem:

• zastavte vozidlo, vypněte motor vozidla

• zachovejte klid a rozvahu a nejednejte zbrkle

• zajistěte místo nehody (výstražný trojúhelník, výstražná světla); doporučujeme obléknout si reflexní vestu

• zjistěte stav účastníků nehody (řidičů, spolujezdců, chodců, cyklistů) a v případě zranění poskytněte první pomoc a současně volejte složky Integrovaného záchranného systému (IZS)

• zejména na dálnici je nutné, aby účastníci nehody neprodleně opustili místo nehody na bezpečné místo (za svodidlo po pravém okraji dálnice)

• zdržte se jednání, které by bylo na újmu řádného vyšetření dopravní nehody (zejména požití alkoholických nápojů, omamných či psychotropních látek, přemísťování vozidel)

• je-li nutné, z důvodu obnovy provozu vozidel hromadné dopravy osob, odstranit havarovaná vozidla, vyznačte na vozovce jejich postavení a případné stopy

• nahlaste policii případné poškození obecně prospěšného zařízení (např. sloup veřejného osvětlení)

• prokažte si s dalšími účastníky (včetně možných svědků) nehody svoji totožnost, tj. předložte si vzájemně občanský průkaz a předejte si důležité údaje k vozidlům

• je dobré si místo nehody a poškozená vozidla vyfotografovat; hned na místě dopravní nehody si můžete vyplnit formulář o hlášení škody pro pojišťovnu

• pokud Vám druhý řidič nechce sdělit údaje o sobě a o vozidle, porušuje tím zákon a proto přivolejte policii; zapište si alespoň registrační značku (RZ) vozidla; jméno pojišťovny, u které je viník pojištěn, lze zjistit na webových stránkách podle RZ vozidla (viz zajímavé odkazy, Česká kanelář pojistitelů)

• řiďte se pokyny dispečerů IZS

por. Mgr. Lucie Konečná
7.4.2020, 12:15 hod

Odkazy do noveho okna

PRAVY

7.4.2020 

Detailní náhled

PRAVY

7.4.2020 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem