Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravní nehoda na dálnici

Ms kraj: Nehoda několika vozidel, vysypaný náklad na komunikaci 

Dnes po 3. hodině ranní došlo na dálnici D1, v katastru Velkých Albrechtic, k dopravní nehodě kamionu převážejícího náklad – dřevo. Z předběžně zjištěných informací vyplývá, že řidič jedoucí ve směru na Ostravu měl z prozatím nezjištěného důvodu (nelze vyloučit mikrospánek) narazit do středových svodidel, poškozen byl současně pilíř mostní konstrukce. Došlo k vysypání dřeva na komunikaci, a to především do protisměru, současně k nárazu dvou dalších vozidel do dřeva na silnici (jedno vozidlo jelo ve směru na Olomouc, druhé ve směru na Ostravu). Při nehodě došlo ke zranění osob.

Vzhledem k vysypanému nákladu v jízdních pruzích ve směru na Olomouc policisté dopravu, směřovali řidiče na objízdné trasy. Ve směru opačném byl provoz částečně zachován, samozřejmě s určitým omezením.

Policisté kromě zajišťování objízdné trasy prováděli na místě dokumentaci a zjišťovali, vyhodnocovali informace k dopravní nehodě, včetně míry zavinění. U žádného z řidičů nebylo zjištěno požití alkoholických nápojů. Předběžná škoda na kamionu a převáženém nákladu je vyčíslena na 950 000 korun, na dalších dvou vozidlech dosahuje po sečtení škoda 100 000 korun. Informacemi o škodě vzniklé na mostním pilíři policisté dosud nedisponují.

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 21. února 2020

vytisknout  e-mailem