Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehoda na D6

SOKOLOVSKO – Řidič se s vozidlem několikrát převrátil přes střechu.  

V úterý dne 24. května 2016 kolem půl třetí ráno došlo na dálnici číslo D6 v katastru obce Nové Sedlo k dopravní nehodě mezi nákladním vozidlem značky Fiat, které řídil 64 letý řidič a pevnou překážkou – ocelová svodidla a kovový plot.

K dopravní nehodě došlo tak, že 64 řidič jel s vozidlem Fiat po dálnici D6 ve směru od obce Karlovy Vary směrem k obci Sokolov. Při projíždění pravotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu komunikace (mokrý povrch). Při průjezdu zatáčkou začal s vozidlem brzdit, na mokré komunikaci dostal smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat. S vozidlem přejel vpravo mimo komunikaci a přitom narazil do svodidel. Vlivem nárazu byl odražen zcela vpravo mimo komunikaci, kde se několikrát převrátil přes střechu. Při tomto narazil s vozidlem i do kovového plotu.  Vozidlo následně zůstalo opřené o vzrostlý strom ve stráni.

Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Policisté s řidičem provedli dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla negativní. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přes půl milionu korun. Policisté řidiči za spáchaný přestupek uložili blokovou pokutu.

nprap. Kateřina Krejčí
25. 5. 2016

Odkazy do noveho okna

Místo dopravní nehody

Místo dopravní nehody 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody

Místo dopravní nehody 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody

Místo dopravní nehody 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem