Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda autobusu s osobním vozidlem uzavřela na několik hodin silnici I/3

BENEŠOVSKO - Řidič osobního vozidla utrpěl středně těžká poranění. 

V pátečních odpoledních hodinách, 10. března 2023 po 15. hodině, vyjížděli policisté společně s dalšími složkami IZS k dopravní nehodě osobního vozidla a autobusu na silnici I/3 u 15. km.

Dvaapadesátiletý řidič osobního vozidla Škoda uvedl, že se při jízdě u vyústění z ulice Máchova na silnici I/3 se zalekl nákladního vozidla a své řízení strhnul do protisměru. Tam se ale čelně střetl s protijedoucím vojenským autobusem, jehož řidič se ještě střetu snažil zabránit.

Po dopravní nehodě utrpěl řidič i jeho spolujezdkyně středně těžká poranění, se kterými byli převezeni do pražské nemocnice. V autobuse cestovalo 21 vojáků, nikdo z nich, včetně řidiče, neutrpěl zranění. Dechové zkoušky vyšly u obou řidičů s negativním výsledkem.

Komunikace byla z důvodů šetření dopravní nehody a odklízení jejich následků zcela uzavřena a to na dobu téměř 4 hodin.

Přesné okolnosti, příčiny a míra zavinění všech účastníků nehody jsou nyní předmětem šetření benešovských dopravních policistů.

Jedna policejní hlídka na místo nehody nedojela. Při jízdě na místo dopravní nehody záchranářskou uličkou do policistů naboural 58letý řidič. Oba policisté pak museli být ošetřeni v nemocnici.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
13. března 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem