Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehoda a okradení senioři

TRUTNOVSKO - Zadržení cizinci skončili v policejních celách. 

DN TU - Polská DN TU - Polská
Trutnovští dopravní policisté ve čtvrtek odpoledne 20. 11. 2014 krátce po půl jedné vyjížděli k benzinové čerpací stanici na Polské ulici, kde došlo k poškození stojanu vysavače a kompresoru.
Přivolaná hlídka na místě události ohledáním a provedeným šetřením zjistila, že cizinec, který řídil osobní motorové vozidlo značky Renault Laguna, z dosud nezjištěných příčin po natankování pohonných hmot narazil do shora uvedených stojanů, které poškodil.
Po nárazu řidič z automobilu vystoupil a z místa utekl neznámo kam. Do pátrání po v té době ještě neznámém muži se zapojilo několik policejních hlídek. Pátrání probíhalo na celém území města Trutnova a přes počáteční neúspěch zasahující policisté hledaného v odpoledních hodinách zadrželi v centru města. V souvislosti se šetřením uvedené nehody byl omezený na osobní svobodě vyzván k podrobení se dechové zkoušce. Přístroj prokázal 1,35 promile. Z následně provedeného šetření vyplynulo, že zadržený užívá i omamné a psychotropní látky. Z uvedeného důvodu byl při lékařském vyšetření podezřelému odebrán i vzorek žilní krve, který by měl odpovědět na otázku přítomnosti drog v jeho těle. Hmotná škoda, ke které v souvislosti s uvedenou nehodou došlo, byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun.
Z následně prováděného šetření vyplynulo, že by se se shora uvedeným mužem měli na území města Trutnova pohybovat další dva cizinci. I tito dva muži skončili ve čtvrtek odpoledne na policejním útvaru.
V té době ještě nikdo netušil, že dopravní nehoda, ke které došlo u trutnovské benzinové čerpací stanice, není jediným protiprávním jednáním, kterého se měli zadržení cizinci na našem území dopustit.
Pozor na kapesní krádežePozor na kapesní krádeže
Ve čtvrtek odpoledne 20. 11. 2014 se na trutnovské policisty obrátila s žádostí o pomoc devětašedesátiletá žena, která se na Krakonošově náměstí stala obětí dosud neznámého zloděje. Z její výpovědi vyplynulo, že k ní přistoupil muž, který jí v nestřeženém okamžiku odcizil finanční hotovost ve výši necelých 2 tisíc korun. Z výpovědi poškozené vyplynulo, že by lapkou mohl být z důvodu špatného vyjadřování cizinec. Popis pachatele, který byl od oznamovatelky získán, byl poměrně podrobný.
Trutnovští policisté v průběhu odpoledne zjistili, že muž, který z místa dopravní nehody utekl, navštívil jednu z místních ubytoven, kde se ubytoval a při následné prohlídce města Trutnova měl ještě stačit okrást shora uvedenou seniorku.
Při prováděném šetření uvedené dopravní nehody policisté navíc zjistili, že se stejné vozidlo v dopoledních hodinách čtvrtečního dne pohybovalo po Hradci Králové, kde rovněž došlo na volném prostranství k okradení seniora, který přišel o několik tisíc korun. Na šetření uvedeného případu budou policisté z Hradce Králové úzce spolupracovat s policisty trutnovskými.
Trutnovští policisté uvedené případy zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a krádež, za které může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky.
Zadokumentované případy budou policisté s největší pravděpodobností zpracovávat ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k provedení dalších opatření.
por. Bc. Udo Ertner
21. 11. 2014 ve 12:30
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem