Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehoda

Jeden z řidičů před jízdou požil alkohol 

Na silnici II. třídy č. 193 mezi obcemi Horšovský Týn a Domažlice došlo dne 29. prosince 2009 v 20:10 hodin k havárii osobního automobilu Mercedes Benz. Jeho 33letý řidič z Prahy jel ve směru od obce Horšovský Týn. Přitom se  plně nevěnoval řízení tím, že sledoval navigaci ve vozidle, nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, předpokládanému dopravně technickému stavu pozemní komunikace, kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat a po projetí táhlé levotočivé zatáčky se lekl protijedoucího vozidla. Následně dostal s vozidlem smyk, který nezvládl, vjel do protisměru, kde narazil do silničního příkopu. Odtud byl odražen zpět na vozovku a poté narazil do pravého silničního příkopu. Ke zranění osob nedošlo. Provedená dechová zkouška byla u řidiče negativní. Na osobním automobilu Mercedes Benz vznikla  dle vyjádření řidiče škoda cca 110 000 korun.

Dne 29. prosince 2009 v době od 18:30  do 21:30 hodin došlo k dopravní nehodě na silnici II. třídy č. 195 v obci Nový Kramolín. Neznámý řidič osobního automobilu BMW 318,  jedoucí ve směru od obce Ždánov, nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, předpokládanému dopravně technickému stavu pozemní komunikace, kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat a po projetí táhlé pravotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk, který nezvládl. Následkem toho vjel za pravou krajnici, kde narazil do oplocení domu. Po dopravní nehodě řidič osobního automobilu BMW 318 nezastavil vozidlo, neprokázal svoji totožnost, dopravní nehodu neohlásil policistovi a z místa dopravní nehody ujel. Na místě střetu zůstala ležet přední registrační značka  z osobního automobilu BMW 318 a plastové úlomky. Ke zranění osob nedošlo. Na oplocení domu vznikla dle  vyjádření majitele škoda cca 2 000 korun.

Dnes v jednu hodinu v noci došlo k dopravní nehodě na silnici II. třídy č. 197 mezi obcemi Železná a Bělá nad Radbuzou. Osmatřicetiletý řidič osobního automobilu Citroën C4 z Domažlicka usedl za volant  po předchozím požití alkoholických nápojů. Při jízdě ve směru od obce Železná nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, předpokládanému dopravně technickému stavu pozemní komunikace, kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat a při průjezdu pravotočivou zatáčkou vyjel vlevo za levou krajnici, kde se čelně střetl s listnatým stromem a směrovým sloupkem. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče, který byl z místa dopravní nehody sanitním vozem RLP  převezen na ošetření do Domažlické nemocnice a.s., kde byl následně hospitalizován. V nemocnici se řidič  podrobil dechové zkoušce přístrojem Alcotest Dräger, která byla pozitivní s výsledkem 2,10 promile alkoholu v krvi.  Po výzvě se  podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.  Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  Škoda na osobním automobilu Citroën C4 je cca 150 000 korun a na směrovém sloupku cca 500 korun. Nehoda je dále v šetření policie.

nprap. Vladislava Čejková

 

 


 

vytisknout  e-mailem